Lättläst Teckenspråk

"Jag tror det finns många människor som bär på goda idéer. Om microlån skulle ge dem möjligheten skulle det bidra till tillväxten."

Pernilla Wigren

VD Kopparstaden

Pernilla Wigren är 46 år och nytillträdd VD för bostadsbolaget Kopparstaden. Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare varit VD för Stora Kopparbergs Bergslag AB, ett bolag som tillverkar och marknadsför Falu Rödfärg.

Vem är du och vad gör du?
Jag är Falubo sedan 20 år tillbaka, kommer ursprungligen från Trollhättan. Jag är nytillträdd VD på Kopparstaden.

Vad av allt du gjort är du mest stolt över förutom din familj?
Den resa vi gjorde på Falu Rödfärg, då vi flyttade fram positionen från att sälja pigment till att sälja färg. Hela processen med att ta ansvar från försäljning till marknadsföring var en riktigt rolig utmaning.

Nämn en person som du tycker borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen?
Bo Funcke, grundare och VD för Romme Alpin. Jag är jätteimponerad över hur han lyckats utveckla Romme de senaste 20 åren jag bott här. I dag väljer många stockholmare att stanna en helg i Romme istället för att åka till Sälen. Det är beundransvärt vad han gjort för regionen.

Vilken är din favoritplats i Falun Borlänge-regionen?
Jag tycker om Runn, det är mitt favoritställe. På somrarna seglar vi och på vintern brukar vi åka skridskor eller bara vara ute på isen.

Om du fick 10 miljoner att investera i en idé, ett företag eller ett projekt i Falun Borlänge-regionen, vad skulle du göra då?
- Då skulle jag satsa på microlån som finns i utvecklingsländer. Jag tror det finns många människor som bär på goda idéer. Men alla har inte de bästa förutsättningarna att presentera dem och har därför svårt att motivera finansiering från banker etc. Ger man dem möjligheten skulle det bidra till tillväxten. En liten miniriskapitalist, kan man säga.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Om det ska vara jobbrelaterat så minns jag hur glad jag blev över att få jobbet på Falu Rödfärg och nu i somras när jag fick jobbet på Kopparstaden.

Vad vill du göra om 10 år?
Jag har nyligen börjat som VD för Kopparstaden, så om 10 år är det dags för nya utmaningar. Då vill jag lämna ett riktigt vasst Kopparstaden som anses vara det bästa bostadsbolaget i Dalarna.

Pernilla Wigren
Fakta

Namn: Perilla Wigren
Ålder: 46 år
Jobbar med: Vd för Kopparstaden
Bor: Falun
Dold talang: Jag kan gå ner i spagat
Det visste du inte om mig: Jag har trillingar, tre flickor som är 12 år.
Reser helst till: Sommarstugan på Västkusten
Jag skulle aldrig säga nej till: En vän som ber om hjälp.
Vem skulle bli en bra stadsminister: Barack Obama

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.