Lättläst Teckenspråk

"Entusiasmen och delaktigheten hos funktionärerna har lyft Svenska Skidspelen rejält. Det har gjort att vi lyckats sätta Dalarna på kartan internationellt. "

Anki Kjellberg

VD för Svenska Skidspelen

Anki Kjellberg är en 46-årig glad jämtländska som gör sin sjätte säsong som vd för Svenska Skidspelen. Hon brinner för att entusiasmera och motivera andra att snäppa upp sig ytterligare ett steg. Sitt eget andrum hittar hon i Stångtjärn.

Vem är du?
Jag heter Anki Kjellberg och arbetar som vd för Svenska Skidspelen. Engagerad, rak, glad o målinriktad . Flyttade från Frösön till Falun 1985, hamnade i Norge 1992 och kom tillbaka till Falun 2000. Gift med Dan och har en dotter Viktoria, 14, hemma samt 2 äldre bonusdöttrar. Jag trivs väldigt bra i Falun, Dalarna och i livet.

Vad av allt du gjort är du mest stolt över?
Hur vi utvecklat arrangemanget runt Svenska Skidspelen, entusiasmen och delaktigheten hos funktionärerna har lyft eventet rejält. Det har gjort att vi lyckats sätta Dalarna på kartan internationellt. Jag är också stolt över att vi skapat en "vi-känsla" med glädje och förtroende hos både näringslivet och kommunen.

Nämn en person som du tycker borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen?
Organisationskommittén bakom Svenska Skidspelen med de ideella människor som ställer upp med lust, vilja och engagemang. 

Vilken är din favoritplats i Falun Borlänge-regionen?
Stångtjärn är mitt andningsrum.

Om du fick 10 miljoner att investera i en idé, ett företag eller ett projekt i Falun Borlänge-regionen, vad skulle du göra då?
Då skulle jag vilja bygga fler mindre och enklare studentrum. Vi har en bra boendemiljö men vi behöver få hit fler studenter som vill stanna i regionen. Det skulle även skapa bättre förutsättningar för Högskolan Dalarna. Sen skulle jag vilja ha en pott till att anlita mer musik/artister på våra årliga världscuptävlingar så vi får ännu mer show.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag har många fina minnen men VM 93 är ett starkt sådant. Även lördagen på förra årets Svenska Skidspelen, då vi lyckades med någonting magiskt, vi hade både väder, publik och media på vår sida. Det var en upplevelse som gav något bra för Dalarna.

Vad vill du göra om 10 år?
Då hoppas jag att jag får fortsätta leda något form av projekt. I någon form skulle jag vilja arbeta med att marknadsföra regionen, att leda Dalateatern skulle vara skithäftigt.

Anki Kjellberg
Fakta

Namn: Eva Ann-Kristin (Anki) Kjellberg
Ålder: 46 år
Jobbar med: VD för Svenska Skidspelen
Bor: Falun
Dold talang: Jag kan virka ….den känns väldigt dold, även för mig nu..
Det visste du inte om mig: Att jag har sjungit med Alice Babs.
Reser helst till: Jag reser gärna och helst till nya platser med sol och värme. Men jag gillar även storstäder. Australien skulle jag vilja åka till.
Jag skulle aldrig säga nej till: Ett gott skratt. Eller att gå på konsert med Bonnie Raitt eller en middag med Harald Eia (norsk komiker).
Vem skulle bli en bra statsminister: Oberoende av politisk färg tror jag Anna Lindh skulle varit en bra statsminister. Hon uttryckte sig på ett sätt man förstår, hon var entusiastisk och såg även utanför Sveriges gränser.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.