Lättläst Teckenspråk

 "Vi valde att flytta hit eftersom vi tycker Falun och Borlänge erbjuder en bra kombination av livsmiljö och ett aktivt näringsliv."

Bart Omlo

Managing Director Hinttech

Bart Omlo är en 35-årig holländare som 2009 besökte Runn Winter Week och förälskade sig i Sverige. För ett år sedan tog han med sin fru och deras två små barn för att flytta till Falun där han startade upp den Skandinaviska filialen för Hinttech.

Vem är du?
Jag är 35 år gammal, är gift och har två små barn. Jag flyttade hit från Holland för ett år sen och bor idag med min familj i Aspeboda. Vi valde att flytta hit eftersom vi tycker det är en bra kombination av livsmiljö och ett aktivt näringsliv. Dessutom ligger det bra till geografiskt, det är bara två timmar från Stockholm och dessutom har vi Dala-airport och andra bra kommunikationer. Så det är lätt att åka, eftersom jag reser mycket i mitt arbete. Jag har startat upp en filial för Hinttech i Skandinavien, där jag arbetar som Managing director.

Vad av allt du gjort är du mest stolt över?
Jag är stolt över att vi faktiskt är här, att vi flyttade hit med småbarn och startade företag i Sverige.

Nämn en person som du tycker borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge regionen?
Åsa Podgórski på Boomtown, hon är aktiv och alltid full av idéer. Jag tycker Boomtown är viktigt både för Borlänge och regionen och borde framhävas mera.

Vilken är din favoritplats i regionen?
Främby Udde, det är  en underbar plats. De har en vacker terrass och fantastisk utsikt.

Om du fick 10 miljoner att investera i en idé, ett företag eller ett projekt i Falun Borlänge regionen, vad skulle du göra då?
Marknadsföra regionen ur ett enhetligt perspektiv. I Holland där jag kommer ifrån, arbetar man mycket med City marketing. Det är en organisation som strategiskt arbetar för att  profilera staden och göra den mer populär. Det finns så många möjligheter att visa upp och göra regionen mer attraktiv. Att man satsar på en organisation som ansvarar för frågan, annars kan de lätt bli lite tvetydigt med fler som säger olika saker.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge regionen?
Mitt första och bästa minne från regionen var när jag besökte Runn winter week 2009. Det var en stor överraskning för mig att det händer så mycket här, jag hade en bild om att det var lugnt nästan lite sovande i Sverige. Men det händer massor och allt sker inom ett litet område.

Vad vill du göra om 10 år?
Jag bor här omkring, mitt företag går bra och vi är omkring 20 anställda. Mina barn är två-språkiga och jag hinner spela golf, åka skidor och har ett bra nätverk.

Bart Omlo
Fakta

Namn: Bart Omlo
Ålder: 35 år
Jobbar med: Managing director för den Skadinaviska filialen av Hinttech
Bor: Aspeboda
Dold talang: Sjunger, fantastiskt, jag ska skriva ”Talang”.
Det visste du inte om mig: Jag har arbetat 12 år inom militären och har två gånger varit i Bosnien.
Reser helst till: Jag åker ofta på tjänsteresor i  USA, Nederländerna, Serbien, Sverige, Finland, Norge och Danmark. Men privat åker vi gärna hem till Nederländerna för att hälsa på släkt och vänner. Vi tycker om att resa och gillar både Italien och Frankrike.
Jag skulle aldrig säga nej till:En holländsk sill, en speciell rätt från Holland.
Vem skulle bli en bra statsminister? Integrationsministern Nyamko Sabuni, hon är aktiv, liberal, kvinna, invandrare, aktiv i integrationsfrågor. Det tror jag vore bra för Sverige.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.