Lättläst Teckenspråk

"Jag vill berika kulturlivet, skapa mötesplater och arrangemang som skapar mer ”puls” i regionen."

Kirsten Belin

Näringslivsutvecklare på Länsstyrelsen Dalarna

Kirsten Belin är för de flesta mest känd som stavhopperska. För några år sedan gladde hon många i regionen med sina framgångar och flera svenska rekord, det bästa 4.51 m stod sig så sent som till i juli 2011. För fem år sedan tog dock karriären slut på grund av en ryggskada och livet fick då gå vidare till andra utmaningar. Efter flera år på andra platser, som London, Abu Dhabi och Örebro är hon nu tillbaka där allt började, i Borlänge.

Vem är du och vad gör du?
Kirsten Belin f.d. stavhopperska som flyttat hem till Borlänge efter nästan 10 år på annan ort. Jobbar nu på Länsstyrelsen i Falun, med näringslivsutveckling.

Vad är du mest stolt över?
Att jag, trots att jag upplever att det funnits mycket förväntningar på mig genom åren, ändå har gått min egen väg.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla småföretagare, för att de får för lite credit för vad de gör och för att de är så viktiga för regionen i stort. Vad vore vi utan dem?

Favoritplats i vår region?
Även om jag är uppväxt i Borlänge så måste jag ändå säga att jag har ett speciellt förhållande till Gagnefs Kyrkby. Min pappas släkt kommer därifrån och det är något visst med att strosa runt där. Jag hälsar på släkten för sällan, men varje gång jag gör det så märker jag att jag har en lite speciell relation till platsen.

Frostbrunnsdalen i södra Borlänge är också en favorit, helst på våren. Ljuvliga promenadstigar.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle investera pengarna i att berika kulturlivet, skapa mötesplatser och arrangemang och försöka skapa ”puls”. Det är det jag saknar mest sedan jag flyttade hem och detta skulle även föra med sig så mycket annat positivt till regionen. Jag skulle nog se till att det öppnades en Bikram-Yoga studio också, fast mer av ”egoistiska” skäl.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Hm, jag växte upp här,  jag har ju hur många som helst. Men om jag måste välja ett så tror jag att jag säger avslutningskonserten på Peace & Love förra året (2010) med Jay-Z. Det var riktigt coolt att få uppleva en sådan konsert på hemmaplan. Sommarkvällen var helt magisk och konserten var en makalös show. Lägg då till att jag egentligen inte alls tycker att Jay-Z är något särskilt i vanliga fall.

Vad gör du om tio år?
Min dröm har alltid varit att bli entreprenör. Jag vill utveckla företag och förverkliga idéer. Jag har ett företag som bisyssla idag där jag jobbar som föreläsare främst inom mental träning, men om tio är hoppas jag att jag har växlat upp detta och tagit tag i mina andra affärsidéer.

 

Kirsten Belin
Fakta

Ålder: 30år
Jobbar med: Näringslivsutveckling på Länsstyrelsen Dalarna.
Bor: Borlänge
Familj: Mamma Ulla, pappa Sverker, lillebror Johannes och sambon Johan
Dold talang: Har ett riktigt bra lokalsinne.
Det visste du inte om mig: Är faktiskt inte alls så intresserad av sport som folk tror…
Reser helst till: Argentina står högst upp på önskelistan just nu, sedan Japan blev satt på ”on hold” efter jordbävning och kärnkraftsolycka.
Jag skulle aldrig säga nej till: Vispad grädde
Vem skulle bli en bra statsminister? Oj, ingen aning, statsminister-talanger  är inte så vanliga tycker jag.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.