Lättläst Teckenspråk

Vi överskattar strukturer och underskattar mänsklig skaparkraft. Utveckling och kreativitet kräver svängrum och ett visst mått av obekvämlighet.”

Magdalena Nord Omne

En av intiativtagarna till Magasinet

Magdalena Nord Omne är en av initiativtagarna till Magasinet – ett kreativt labb och en mötesplats för samtidskultur. Här samlas människor, idéer och företag i spännande samarbetsprojekt som ger regionen en viktig framtidsinjektion. Just nu hålls sommarens stora fotoutställning ”From Back Home” med den flerfaldigt prisbelönta fotografen Anders Petersen (28/6-14/8). Missa inte den!

Vem är du och vad gör du?
En person som via juridiken och reklamvärlden (copy) landat i gränslandet mellan kultur och näringsliv. Samtidskultur i olika former är motorn i Magasinets arbete och vi har lyckats skapa en mötesplats där människor och idéer kan träffas i en öppen och tillåtande miljö som leder till nya spännande samarbeten. Som person är jag nog rätt krävande men också prestigelös. Det är resultaten som räknas.

Vad är du mest stolt över?
Förutom familjen och Magasinet – att jag törs sätta ner foten och får saker och ting gjorda. Hatar hyckleri och har väldigt svårt för oföretagsam gnällighet som inte leder någonstans.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla eldsjälar som brinner för något. Utan dem stannar världen (och Dalarna).

Favoritplats i vår region?
Utsikten från våra balkonger, en för långa frukostar och en för långa middagar. En annan favorit är att springa vid Jungfruberget. Jag gillar blandningen av plåga, skogsdoft och fågelkvitter.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Se till att eldsjälarna får resurser! Alldeles för mycket pengar stannar på fel ställe. Vi överskattar strukturer och underskattar mänsklig skaparkraft. Utveckling och kreativitet kräver svängrum och ett visst mått av obekvämlighet.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Bröllop (mitt eget) i Torsångs kyrka och stor fest på Trollnäs i Svärdsjö den 19 juni 1993.

Vad gör du om tio år?
Befinner mig på en mer eller mindre konstant road trip med Mats. Gillar att vara i rörelse. Allting blir större, roligare och mer begripligt då. Inte omöjligt att vi skriver och filmar för att hålla oss flytande.

Magdalena Nord Omne
Fakta

Ålder: 45 år.
Jobbar med: Projektledare på Magasinet, det betyder allt från högtflygande strategier och utvecklingsplaner till affischering och städning. Ofta i spännande konstellationer med kreatörer, näringsliv och högskola.
Bor: I en lövträdsoas i Falun (livsnödvändigt i barrskogs- och slaggstensbältet).
Familj:Dynamisk, dryg och rolig. Vi är fyra jämnstarka viljor – jag, Mats, Fabian 16 och Fanny 14 – som drar åt olika håll men på något underligt sätt ändå får ihop det hela.
Dold talang: Bra forehand.
Det visste du inte om mig: Extremt lat så fort det går. Är otroligt bra på att göra ingenting.
Reser helst till: New York – går att åka till när som helst och hur ofta som helst. Och Kenya! Gillar kontraster.
Jag skulle aldrig säga nej till: Middag med Barack Obama, Andy Warhol, Roger Sterling eller Mats Omne.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.