Lättläst Teckenspråk

"Jag är stolt över de arbetstillfällen vi skapat som annars inte skulle ha funnits."

Anders Åkerberg

Egen företagare

Anders Åkerberg är en vanlig bondpojk från "Skäve". I sin ungdom har han livnärt sig som hockeyproffs i USA men idag brinner han för företagande. Han är en av grundarna till Prioleva, vars affärsidé är att underlätta vardagen för sina kunder genom sina tre affärsben; hemservice, middagsservice och visthusboden.

Vem är du och vad gör du?
Jag heter Anders Åkerberg och är född och uppvuxen i Stora Skedvi. Jag bor här med min fru och våra två döttrar. Alla tre delägarna av Prioleva bor i Stora Skedvi som vi tycker har ett bra geografiskt läge med nära till både Säter, Hedemora, Falun och Borlänge.

Hjärtat i verksamheten är att underlätta vardagen för våra kunder genom de olika verksamheterna. I vårvintras öppnade vi vår senaste verksamhet Visthusboden där vi erbjuder de allra bästa närproducerade råvarorna. Vi har nöt, gris och lammkött från trakten. Men även ägg, potatis, bröd, ostar, oljor, choklad, drycker och mycket annat. Hos oss kan du gå in och handla en komplett måltid. 

Vad är du mest stolt över?
Att jag vågade ta steget från en trygg anställning till att bli egen och att vi lyckats driva upp företaget från grunden. I maj hade vi 28 personer på lönelistan och det är arbetstillfällen vi skapat som annars inte skulle funnits.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla duktiga småföretagare förtjänar mer uppmärksamhet för det arbete de gör. Det är fantastisk va många duktiga människor som finns omkring oss.

Favoritplats i vår region?
Den vackra naturen vi har, jag tycker om att vara i skogen med en korg eller något hängande över axeln.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Stötta och hjälpa dom småföretagare som verkligen vill växa men kanske inte har musklerna att göra det själva. 

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Ett starkt minne, men som kanske inte det bästa eftersom jag är en dålig förlorare, är att vi blev nominerade till stjärngalan som Årets nyföretagare. Det var väldigt trevligt fram till prisutdelningen.. :)

Vad gör du om tio år?
Jag är fortfarande företagare men förmodligen inom nån helt annan bransch. Jag gillar att bygga upp, utveckla. Det är det nya som lockar och är spännande. De tycker vi nog allihop som driver Prioleva.  

Anders Åkerberg
Fakta

Ålder: 34.
Jobbar med: Delägare Prioleva.
Bor: Stora Skedvi.
Familj: Fru och två döttrar.
Dold talang: Väldigt bra på att stryka kläder, även om jag idag inte gör det särskilt ofta.
Det visste du inte om mig: Livnärt mig som professionell hockeyspelare i USA.
Reser helst till: New York.
Jag skulle aldrig säga nej till: Kaffe.
Vem skulle bli en bra statsminister?: Den vi har är bra men annars säger jag min dotter, hon är bara 5 år men kan bli vass i framtiden!

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.