Lättläst Teckenspråk

"Jag tror 1 + 1 blir 3 när man arbetar tillsammans"

Elin Holst Granlund

Regionchef Ung Företagsamhet Dalarna och entreprenör

Elin Holst Granlund har många järn i elden. Hon är regionchef för Ung Företagssamhet (UF) i Dalarna, som i år firar 20 år. UF har under åren hjälpt över 7000 ungdomar att starta företag. Men Elin är också entreprenör och brinner för nätverksföretag. Hon driver företaget By holst som designar funktionella streetkläder som blivit mest kända för sin finurliga design för gravida kvinnor men som alla som gillar street fashion kan använda. 

Vem är du och vad gör du?
Jag jobbar som regionschef på Ung Företagsamhet och driver det egna företaget By holst. Jag bor i Vika tillsammans med min man och våra två barn.

Vad är du mest stolt över?
Förutom min familj, är det resan jag påbörjat med mitt företag, att jag tagit det från idé till verklighet. När jag var gravid saknade jag själv snygga streetkläder med bra funktioner och på den vägen är det.  Jag tror mycket på nätverksföretag där man samarbetar med andra. Tillsammans med en tillverkare från Östersund har vi nu tex lanserat ett stövelkoncept med en ny typ av året runt stövel som man enkelt kan byta utseende på och som funkar lika bra såväl i stallet som på stan. 

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla driftiga ungdomar och företagare som vågar ta en idé till verklighet. Många tänker tanken men det är tyvärr för få som vågar ta steget och testa sina idéer. De som visar att det går att få ihop vardagspusslet med familj och karriär. 

Favoritplats i vår region?
Mitt hem i Vika, där finns det mesta jag uppskattar i livet!

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Att jobba med nätverksföretagande och ge fler småföretagare chansen att utveckla sina företag. Jag tror 1 + 1 blir 3 när man arbetar tillsammans. Det skulle förhoppningsvis hjälpa fler småföretagare över puckeln så fler lyckas livnära sig själva och sysselsätta flera, vilket skulle generera mycket tillbaka till regionen!

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Alla härliga sommardagar på sjön med vänner och familj. Men även alla roliga möten med driftiga UF-ungdomar i skolorna.

Vad gör du om tio år?
Då är By holst ett internationellt välkänt varumärke, som fortfarande drivs i nätverksform. Och självklart är jag fortfarande engagerad i Ung Företagsamhet men då som rådgivare och partner.

Elin Holst Granlund
Fakta

Ålder: 36
Jobbar med: Regionchef Ungföretagsamhet och driver företaget By holst
Bor: Vika
Familj: Man och två barn
Dold talang: Att se möjligheterna med att samla ihop personer med olika kompetenser och skapa nätverk
Det visste du inte om mig: Ett av mina största intressen är att wakesurfa
Reser helst till: Hawaii har fantastisk natur och kul surfing för alla och värmen såklart. 
Jag skulle aldrig säga nej till: Ett spännande samarbete, utmaning eller en bra idé.
Vem skulle bli en bra statsminister? Någon som förstår företagens utmaningar och möjligheter. En person som vågar vara obekväm och stå upp för åsikter samtidigt som den är ödmjuk och lyhörd.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.