Lättläst Teckenspråk

”Om tio år så jobbar jag med något helt annorlunda, eller så är jag en globetrotter eller au-pair. Det ska bli spännande att se!”

John Quick

Projektledare Dalalyft

John Quick kommer från Leksand men bor numera i Gagnefs kyrkby. John har tidigare varit verksam som lärare och rektor, och han var delaktig i uppbyggnaden av vuxenutbildningen i Gagnef där han mötte många människor som gjorde starkt intryck på honom. John är alltid nyfiken på vad som finns runt nästa hörn. Idag arbetar han som projektledare för kompetensutvecklingsprojektet Dalalyft, ett arbete som han trivs mycket bra med och där han lär sig något nytt varje dag.

Vem är du och vad gör du?
Jag är leksing från början, och har tidigare arbetat som lärare, rektor och utvecklingschef. Nu jobbar jag som projektledare och jag tycker det är jättekul. Jag ser det som en förmån att få vara frisk och att ha duktiga medarbetare som jag lär mig något nytt av varje dag.

Vad är du mest stolt över?
Mina två barn Martina och Marcus. Karriärmässigt så är det att jag, tillsammans med duktiga medarbetare, byggde upp en vuxenutbildning i Gagnef som många hade stor nytta av. Den satsningen bidrog faktiskt till att Gagnef idag har lägst arbetslöshet i Sverige.

Jag är även stolt, eller kanske snarare glad, över att jag har fått vara med om tre samhällsskiften. Först bondesamhället, sedan industrisamhället och nu detta kunskapssamhälle. Det är en otroligt häftig resa.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Oj, jag tycker att det finns så många. Jag har träffat massvis med människor i mitt yrkesliv och vissa har verkligen fastnat. En av dem är Tomas Hellquist som jobbar i Gagnefs kommun. Han har en unik förmåga att se helheter och att passa in i olika sammanhang. Han är en helt underbar människa.

Jag skulle dessutom vilja lyfta fram Jan Sundqvist, prognosmakare och spåman på arbetsförmedlingen. En man som med inlevelse och humor förmår att ge sin syn på Dalarnas framtid.

Favoritplats i vår region?
Alla platser har sin tjusning men jag tycker om att vistas i skog och natur. Runt Gagnef vid flottbron är väldigt vackert.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Då skulle jag investera ännu mer på infrastruktur, t.ex. järnvägar och utbildning. Det som pekar framåt.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge–regionen?
Alla människor jag mött, men speciellt de kvinnor, som genom vuxenutbildningen kämpade för en bättre framtid för sig och de sina. Det är fina minnen.

Vad gör du om tio år?
Om tio år så jobbar jag med något helt annat eller så är jag en globetrotter eller au-pair. Det ska bli spännande!

John Quick
Fakta

Ålder: 66
Jobbar med: Jobbar åt VBU och ESF somprojektledare för kompetensutvecklingsprojektet Dalalyft
Bor: Gagnefs kyrkby
Familj: Sonen Marcus och dottern Martina
Dold talang: Alltid nyfiken på vad som finns runt nästa hörn
Det visste du inte om mig: Tycker själv att jag är jättebra på att baka mandelskorpor, biscotti.
Reser helst till: Jag hälsar gärna på min dotter som flyttar runt i världen eller så åker jag tåg med min son. Jag lever glokalt.
Jag skulle aldrig säga nej till: Pricken över i:et, dvs.  guldkant på vardagen och tillvaron

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.