Lättläst Teckenspråk

"Jag gillar alla de sjöar och fina naturmiljöer vi har i regionen. Vi är bortskämda med att ha dessa sjöar så nära inpå."

Malin Hedlund

VD Säters Snickerifabrik

Malin Hedlund är 34 år och VD på Säters Snickerifabrik AB. Hon blev VD på företaget när hon var blott 24 år och att vara inom en mansdominerad bransch har Malin bara sett som en fördel. "Många har varit hjälpsamma och jag har fått mycket stöd på vägen". Sedan dess har hon stabilt utvecklat Säters Snickerifabrik som nyligen investerat miljoner för att ta en starkare position på marknaden med sina säkerhetsdörrar av trä.

Vem är du och vad gör du?
Jag heter Malin Hedlund och är 34 år. Jag är VD på Säters Snickerifabrik AB och bor i Säter med min man och våra två små barn.

Vad är du mest stolt över?
Att vi hållit företaget på en stabil och bra nivå oavsett hur omvärlden påverkats av t.ex. lågkonjunktur och att vi sakta med säkert vuxit oss starkare. Vi har nyligen investerat närmare 3 miljoner i en ny maskin och ombyggnationer för att bättre få ner produktionstiden på våra säkerhetsdörrar i trä och förbättra arbetsmiljön för personalen.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Det är många, men jag kan nämna en ny bekantskap, Johnny Andersson som driver Dala Mark & Transport, det är en duktig och driftig entreprenör. Om fler var som honom skulle vi ha mycket jobb i den här regionen.  De har även en väldigt trevlig butik här i Säter som är värt ett besök!

Favoritplats i vår region?
Alla de sjöar och fina naturmiljöer vi har i regionen. Framför allt Silverbergs gruva och Ljustern där jag gillar att dyka. Vi är bortskämda med att ha dessa sjöar så nära inpå.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Ordna nån form av samorganisation med småföretagarhjälp med alla egenkontroller man som företagare har ansvar för. Med de nya reglerna måste man själv ha koll på att upprätta och efterfölja el-, brand-, miljökontroller etc. Som småföretagare drunknar man nästan i all administration. Nån som kunde hjälpa en med den typen av frågor, tillhandahålla mallar, och påminna om när de ska genomföras etc.    

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
När jag och Tommy Andersson, majoritetsägare av Säters Snickerifabrik blev utsedda till Årets företagare i Säter år 2000. Det är roligt när man uppmärksammas och får bekräftelse för det man jobbar och sliter för.

Vad gör du om tio år?
Jag jobbar kvar men jag tror vi är mer nischade. Även om vi behåller vår stora bredd så tror jag vi är mer nischade mot säkerhetsdörrar. Vår nya maskin möjliggör att vi kan producera säkerhetsdörrar i klass III och IIII med väsentligt lägre produktionstid. Då kan vi konkurrera prismässigt med de traditionella säkerhetsdörrarna i plåt, vilket möjliggör för bl.a. bostadsföreningar som vill behålla utseende på sina ursprungliga trädörrar att få ett lika säkert och prisvärt alternativ.


Malin Hedlund
Fakta

Ålder: 34
Jobbar med: VD Säters Snickerifabrik AB
Bor: Säter
Familj: Man, två barn och hund
Dold talang: Den är fortfarande dold
Det visste du inte om mig: Jag brukar kallas Malin- Stalin i dykarklubbben.  Jag gillar att ha ordning och reda och visar gärna med hela handen.
Reser helst till: Thailand
Jag skulle aldrig säga nej till: En god middag
Vem skulle bli en bra statsminister? Jag tycker den vi har är bra.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.