Lättläst Teckenspråk

”Här finns ett fantastiskt landskap med en närhet till naturen som vi inte upplever på samma sätt hemma i Göteborg.”

Örjan Glans & Bosse Wålemark

Fotbollstränare i Brage

Brage IK:s nya tränare kommer båda från västkusten, närmare bestämt Göteborg och Ljungskile. De har varit verksamma inom fotbollen sedan länge, och de berättar att varje match ger en speciell kick som driver dem och som är anledningen till att de älskar sitt arbete. Kicken har nu tagit dem till Borlänge där de hoppas kunna utveckla Brage – ett uppdrag de brinner för!

Örjan Glans, fotbollstränare

Vem är du och vad gör du?
Jag är fotbollstränare och göteborgare. Utbildad på GIH. Jag har familjen i Göteborg, utflugna barn. Bor nu här i Borlänge med Bosse och är anställd som fotbollstränare för IK Brage.

Vad är du mest stolt över?
När man vinner serier så blir man stolt över att ha uppnått resultat, då vet man att man har lyckats att prestera som tränare. Det stoltaste ögonblicket var när jag tog upp Falkenberg till superettan. De förväntningarna fanns inte på oss, folk grät och det var mycket glädje. Sen kan man ju vara stolt på olika sätt, det är ju lättare att bli stolt över andra, tex, när barnen gör någonting bra.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Jag vill lyfta fram och uppmärksamma de som har det svårt i samhället. De som har sämre förutsättningar än andra, som sjuka och handikappade.

Favoritplats i vår region?
Vi har inte hunnit se så mycket än men jag säger Gyllbergen.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle lägga mycket av pengarna på Brage. Sen skulle jag försöka skapa en mer attraktiv stadskärna i Borlänge och även satsa på att hålla rent längs gatorna.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Den underbara Gyllbergsvistelsen en tidig måndagsmorgon. Det var soligt och lagom kallt, vi drack varm choklad och spåren var perfekta. Det är fint att kunna vara så nära naturen här.

Vad gör du om tio år?
Jag fokuserar på nuet - här och nu med Brage. Men självklart hoppas jag få vara frisk och kry och fortsätta göra något som jag gillar och detta gillar jag. Bra jobb leder ofta till nya bra jobb.

Bosse Wålemark, fotbollstränare

Vem är du och vad gör du?
Kommer från Ljungskile som ligger 6 mil från Göteborg. Jag har tre barn och en hund. Jag har jobbat på posten och med fotboll. Jag är här för att Brage är en klubb som vill någonting. Vi hoppas kunna utveckla klubben och våra spelare. Vi brinner för uppdraget!

Vad är du mest stolt över?
När jag ger mig in i någonting då kör jag hela vägen ut. Jag har alltid en idé om hur jag vill att någonting ska bli. Jag vill nå bra resultat och då är jag väldigt tydlig med min idé. Jag vill alltid vidare och därför stannar jag aldrig upp och nöjer mig med något. Jag har aldrig någonsin blivit stolt över något jobb som jag har gjort, jag tänker alltid att jag vill vidare.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Jag kan inte säga någon person så jag lyfter landskapet. Det är ett fantastiskt landskap. Jag vill upptäcka Dalarna mer.

Favoritplats i vår region?
Jag har ingen. Jag ska börja med att försöka lära mig att hitta här i Borlänge men Mellsta är väldigt fint, och Bergebo. Det är fina spår, precis som i Gyllbergen.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle också lägga dem på Brage. Jag skulle vilja lägga mycket resurser på bra kosthållning till våra spelare. Vår dröm är att få det så bra och optimalt som möjligt kring våra spelare. Sen skulle jag också vilja rusta upp stadskärnan i Borlänge och få det mer luftigt.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag har haft en fem, sex kanondagar uppe vid Gyllbergen.

Vad gör du om tio år?
Jag har noll koll på vad som händer om tio år. Jag planerar aldrig mitt liv eller sätter upp mål. Jag vill må bra varje dag och jag tycker det är viktigt att försöka ta vara på varje dag. Jag tror du måste ha fokus på nutiden. Men om tio år hoppas jag att jag fortfarande jobbar med människor. Jag älskar det jag gör just nu. Den där kicken man får vid matcherna, det är den man vill åt. Det är den som driver oss.

 

Örjan Glans & Bosse Walemark
Fakta

Bosse Wålemark
Ålder: 47
Jobbar med: Tränare för IK Brage
Bor: Hagalund
Familj: Fru, tre barn och hund
Dold talang: Om du säger ett ord till mig så kan jag tala om hur många bokstäver det är i ordet. Det är jag bra på.
Det visste du inte om mig: Att jag har vunnit senior DM i tennis i Bohuslän och att jag gillar att klippa gräsmattor. Det kanske är typiskt fotbollstränare att gilla gröna och fina mattor.
Reser helst till: Sverige, kanske Norge. Jag håller mig hemma då jag tycker att det finns så mycket att se här.
Jag skulle aldrig säga nej till: Om någon vill ha hjälp så säger jag aldrig nej oavsett vem det är som frågar. Det tycker jag är trevligt här i Borlänge, alla jag frågat om hjälp har varit hjälpsamma och pratglada. Det tycker jag är trevligt.

Örjan Glans
Ålder: 54
Jobbar med: Tränare för IK Brage
Bor: Hagalund
Familj: Ja
Dold talang: När jag var ung så spelade jag pingis på hög nivå
Det visste du inte om mig: Jag är väldigt hemmakär. Jag älskar mitt Göteborg!
Reser helst till: Italien, för språket, kulturen och den goda matens skull.
Jag skulle aldrig säga nej till: Kärleken, mat. Att man ser alla. Det är viktigt att man ser de svaga!

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.