Lättläst Teckenspråk

"Det spelar ingen roll vart man kommer från. Har man en dröm så kan man förverkliga den genom hårt jobb."

Prop Dylan

Artist

Per Norén startade sin musikaliska resa redan som 15-åring. Snabbt bestämde han sig för att inte välja det industriella arvet men satsa egenhändigt på musik. Skivkontrakt var aldrig ett alternativ utan Per skulle, mot alla odds lyckas på egen hand. Med Borlänges hårda arbetsmoral och en oerhörd målmedvetenhet har han i dag turnerat över hela världen, samarbetat med legender och sålt guldskivor utan skivkontrakt. Per har även utnämnts till en utav Skandinaviens  bästa engelskspråkiga rappare.

Vem är du och vad gör du?
Jag heter Per Norén. Född och uppvuxen i Borlänge där jag även bor idag. Jag jobbar som artist, låtskrivare och producent. Jag har jobbat med musik på ett professionellt plan i drygt 6 år. Jag har turnerat världen över under de 10 år som artist och släppt ett dussintal skivor varav en sålt guld. 

Vad är du mest stolt över?
Mest stolt är jag över min målmedvetenhet som drivkraft. Att våga satsa till hundra procent mentalt och ekonomiskt för att ta det där extra klivet i rätt riktning. Givetvis har det några gånger resulterat i bakslag men man lär sig även något utav det. 

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Daniel Riazat. Han är en ung politiker som får stå emot mycket glåpord och fysiskt våld för sitt engagemang mot nazister och rasister i våran region. Vi behöver fler folk som honom som vågar stå upp mot förlegade tankesätt. 

Favoritplats i vår region?
Rommehed 

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle investera pengarna i Peace & Love festivalen. Se till att de står på stadiga ben och återfår sin styrka att vara den bästa festivalen i Sverige.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jay-Z, Peace & Love 2010 

Vad gör du om tio år?
Förhoppningsvis bor jag i Barcelona och jobbar som låtskrivare åt andra musiker.

Prop Dylan
Fakta

Ålder: 29
Jobbar med: Musik
Bor: Borlänge
Familj: Sambo och dotter
Dold talang: Matlagning
Det visste du inte om mig: Dålig förlorare
Reser helst till: Costa Rica
Jag skulle aldrig säga nej till: Ett gigg i New York  
Vem skulle bli en bra statsminister? Pelle Hansson  

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.