Lättläst Teckenspråk

"När jag har läst klart gymnasiet så skall jag börja plugga på universitet. Mitt drömyrke är ingenjör. Om 10 år jobbar jag som civilingenjör och bor i ett hus som jag äntligen kunnat köpa." 

Ahmed Mohamud

Bandyspelare, modersmållärare och student

Nästa år spelas bandy VM i Irkutsk, Ryssland. I Borlänge pågår förberedelser och träning för fullt eftersom Somalia för första gången skall delta i bandy VM. Alla spelare i det somaliska laget bor i Borlänge. Bakom VM-satsningen ligger Borlänge Bandy och Borlänge Kommun. 

Vem är du och vad gör du?  
Jag heter Ahmed Mohamud Bari och är en av spelarna i bandylaget som representerar Somalia i bandy VM nästa år. Jag jobbar heltid på Borlänge kommun samtidigt som jag läser in gymnasiet på distans.

Vad är du mest stolt över?
Att jag fått en fast tjänst som modersmålslärare i Borlänge kommun.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region
Pelle Fosshaug, vår bandytränare. Han är en bra tränare och väldigt engagerad i vår VM-satsning. Han har bott i Borlänge i många år.

Favoritplats i vår region? 
Hittills har jag inte hunnit upptäcka regionen så mycket. Det ser jag fram emot att göra framöver. Däremot har jag besökt Leksand sommarland i Leksand där kan man bada och göra roliga saker.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Först och främst skulle jag bygga en stor sporthall för ungdomar som bor på Tjärna ängar. Det är ett område i Borlänge där det bor många invandra de ungdomar. Tyvärr finns det ingen idrottshall där som man kan vara i under vintern och det skulle jag vilja ändra på. Jag skulle också vilja bygga en plats man kan kallas "Mötesplats", där kan man träffa  människor med olika bakgrund. Det skulle underlätta för fler att mötas och integrationen i kommunen skulle bli bättre. Om det blir några pengar kvar skulle jag skänka dem till samfundet som tar hand om utsatta barn, fattiga barn, hemlösa m.fl.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Det var när min enda dotter föddes på Falu lasarett.

Vad gör du om tio år?  
När jag har läst klart gymnasiet så skall jag börja plugga på universitet, mitt drömyrke är ingenjör. Om 10 år jobbar jag som civilingenjör och bor i ett hus som jag äntligen kunnat köpa. Dessutom driver jag min egen firma i Somalia samtidigt som jag bygger på min sommarstuga där. 

 

 

Ahmed Mohamud
Fakta

Ålder: 30 år
Jobbar med: modersmållärare i Borlänge kommun
Bor: I Borlänge
Dold talang: Jag är bra på att hoppa längdhopp.
Det visste du inte om mig: att jag kan prata fyra språk somaliska, svenska, engelska och arabiska.
Reser helst till: Turkiet
Jag skulle aldrig säga nej till: min mamma.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.