Lättläst Teckenspråk

”Jag skulle vilja locka fler människor till travet eftersom vi har många duktiga och aktiva dalahästar.”

Claes Eskilsson

Professionell travtränare och kusk

Claes Eskilsson är en framgångsrik travtränare och kusk. För två och ett halvt år sedan flyttade han hela sin verksamhet hit till regionen. Förutom traditionellt trav där kusken åker sulky efter hästen så arbetar han även med Monté vilket innebär att ryttaren sitter direkt på travhästen. Claes har arbetat med hästar i närmare 25 år. Idag tävlar han i V75-klassen vilken kan jämföras med elitserien, dvs. högsta klassen inom travsporten. 

Vem är du och vad gör du?
Jag heter Claes Eskilsson och är travtränare på travet och kusk. Jag bor och har mitt stall med cirka 25 hästar i Björka by i Gagnef. Läget här är suveränt. Mitt i Sverige och nära överallt, både i Sverige och Norge. 

Vad är du mest stolt över?  
Alla de framgånger jag haft genom åren som gått. Jag har kört närmare 10 000 lopp och bl.a. vunnit flera V75-lopp. Jag är stolt över att min karriär är så lång och att jag tävlat mot de bästa under en lång tid. 

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Definitivt Bernt Martinson, Mr Trav himself. Han är 75 år och fortfarande verksam eldsjäl ute på Romme Travet.

Favoritplats i vår region? 
Hemma hos oss i Björka by i Gagnef. Här finns skogen, fisket och allt som behövs. Vi har också ett fantastiskt naturreservat, Trolldalen eller Dalarnas Grand Cayon. Faktum är att det finns en skylt på området där det står Trolldalen Canyon. Naturen här är häpnadsväckande och fantastiskt vacker.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Utan att tveka skulle jag förbättra och rusta upp Romme Travet. Jag vill också utöka och göra flera stora arrangemang i samband med traven. Jag skulle vilja locka fler människor till travet eftersom vi har många duktiga och aktiva dalahästar. Trav är framförallt en sport och i andra hand ett spel. Jag vill att fler skall bli intresserade av sporten trav. 

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Det är utan tvekan när jag vann en dubbel (nästan trippel) på Romme Travet år 1998. 

Vad gör du om tio år? 
Då har jag fortfarande framgångsrika hästar och tävlar i högsta klass. Jag tror mycket på vår häst Free to dance som faktiskt är född, uppväx och tränad här i Björka. Jag ser fram emot framtiden och vet att jag har massor mer att ge.


Claes Eskilsson
Fakta

Ålder: 47
Jobbar med: Professionell travtränare och kusk
Bor: Björka by
Dold talang: jag är duktig på att laga mat
Det visste du inte om mig: jag är en trogen leksing. Hockey och Leksands IF är ett stort intresse. 
Reser helst till: Till Alaska för att jaga och fiska
Jag skulle aldrig säga nej till: Min Lotta

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.