Lättläst Teckenspråk

Jag tycker att vi fokuserar lite för mycket på dalahästar och knätofsar, istället för de karriärmöjligheter som finns här.

Erika Lindblom

Kommunikatör på ABB och egen företagare

Erika är 24 år och jobbar som kommunikatör på ABB. Hon har ett brinnande intresse för kunglig historia och driver även nätmagasinet ”Madame Scandaleuse Magazine” som bland annat handlar om historiska kungligheter och modet under olika tidsperioder.

Vem är du och vad gör du? 
Jag heter Erika Lindblom, är 24 år gammal och uppväxt i Ludvika. Jag jobbar sedan två år tillbaka som kommunikatör på ABB. Min huvudsakliga syssla är internkommunikation och intranätet som har tusentals läsare dagligen. Jag jobbar även i olika projekt, till exempel i High Voltage Valley walk, som jag tycker är ett bra initiativ eftersom det främjar den regionala utvecklingen. Jag driver ett eget företag och har olika uppdrag som konsult, samt lägger mycket tid på mitt historiska magasin ”Madame Scandaleuse Magazine” där jag skriver om det tsaristiska Ryssland, viktorianska England samt modet under den viktorianska och edvardianska epoken.

Vad är du mest stolt över?  
Att vi här i Ludvika har en sådan fantastisk världsunik och världsledande industri. Det är ovanligt att i dessa tider ha en industri som är så pass stark och framgångsrik. När man börjar jobba på ABB blir man ”ABB- frälst” och inser hur häftigt allt det här är. Att det finns så mycket kompetens i Ludvika, det är något att vara väldigt stolt över. Ludvika finns på världskartan på grund av ABB och det som vi tillverkar.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Det är en ganska svår fråga, eftersom det finns massor med människor och företag som bör uppmärksammas för vad de faktiskt gör för regionen. ABB är till exempel med och sponsrar föreningslivet mycket och det är jätteviktigt för att folk ska stanna kvar i regionen och tycka att det är värt att bo här. De jobbar med en ungdomsgrupp för att utveckla en bättre skola, stöttar fritidsverksamheter så som fotbollslag, hockeylag och kulturverksamheter. Sen tycker jag även att medarbetarna och invånarna i kommunen, som gör det möjligt för de stora företagen att finnas här och vara så framgångsrika bör uppmärksammas lika mycket.

Favoritplats i vår region? 
Jag är ganska romantiskt lagd av mig när det gäller platser. Jag älskar att åka utanför stadsgränserna, ut i vildmarken. Till exempel när man åker upp mot Fredriksberg och man ser de blånande höga bergen och de djupa skogarna. Att tänka att det faktiskt sett likadant ut i hundratals år, det är magiskt. 

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle satsa på att lyfta fram den fantastiska utvecklingspotentialen som finns här. Vi fokuserar lite för mycket på dalahästar och knätofsar, och mindre på de karriärmöjligheter som finns i regionen. Vårt kulturarv är lite överexponerat. Man bör hellre lyfta fram allt som finns, arbetstillfällena och industrierna. Här finns möjlighet att göra karriär och jobba i en internationell miljö. Här kan man växa.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Oj, det är en jättesvår fråga eftersom jag är uppväxt här, jag har ju massor av minnen. Men jag minns att det var en väldigt bra plats att växa upp på. Här finns allt man behöver som barn. Naturen runt knuten, nära till affärer och alla möjligheter att göra vad man vill.  

Vad gör du om tio år? 
Om tio år vill jag vara delaktig i och driva utvecklingsprojekt som verkligen lyfter fram Dalarnas regionala fördelar. Eller så vill jag arbeta med mitt historieintresse, gärna som föreläsare och/eller författare.

Erika Lindblom
Fakta

Ålder: 24 år
Jobbar med: Kommunikatör och egen företagare
Bor: Ludvika 
Dold talang: Kreativ 
Det visste du inte om mig:  Har en otroligt livlig fantasi 
Reser helst till: London och jag drömmer om att besöka Sankt Petersburg
Jag skulle aldrig säga nej till: Ett uppdrag inom regional utveckling 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.