Lättläst Teckenspråk

"Jag skulle gärna se ett till smultronställe med boardwalk, sandstrand och restauranger längs Runn mellan Falun och Borlänge."  

Fredrik Hoel

Platschef på HIQ i Dalarna

Fredrik Hoel är uppväxt i Borlänge och Leksand med idrotten som sin stora passion. När skadorna blev för många fokuserade han på karriären och studerade först till civilingenjör inom data/IT och sedan till högskolekolekonom inom marknadsföring på Handels. Efter 12 år av studier och framgångar som säljare och VD i andra regioner flyttade han tillbaka till Dalarna och har sedan ett år tillbaka drivit börsnoterade företaget HiQs etablering i Dalarna.

Vem är du och vad gör du?
Jag är en gift tvåbarnspappa som jobbar med att förenkla vardagen för människor. Genom att göra avancerad IT enkel att använda skapar vi resultat åt våra kunder samtidigt som vi har riktigt kul. Mitt ansvar är att sälja, rekrytera och få folk på HiQ att utvecklas och må bra under tiden.

Vad är du mest stolt över?
Mina barn förstås, de gör mig stolta varje dag och jag är otroligt imponerad över hur duktiga de är på allt de försöker sig på. Utöver det så måste det ju vara att få coacha laget på HiQ i Dalarna som nyligen utsetts till Dalarnas bästa arbetsplats i Bästa Jobbet 2012.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?

Åhh, det finns många. Jag gillar människor som vill förändra världen och som vågar göra något åt det.  Själv har jag jobbat med ledarskap inom skolidrottsförbundet och det har gett mig väldigt mycket. Det finns många som hjälper unga att utvecklas där idag men Mats Eriksson och kanske främst Bert-Åke Norlin borde uppmärksammas för att de gör skolorna i Dalarna till bättre platser att vara på med hjälp av skolidrotten. 

Favoritplats i vår region?

Förutom vårt hem, som vi lagt mycket energi på det senaste 3 åren, så är det Dammsjön. Skulle gärna se ett till smultronställe med boardwalk, sandstrand och restauranger längs Runn mellan Falun och Borlänge.  

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag tycker det saknas en nöjespark i Falun Borlänge-regionen och jag skulle gärna vilja få till en start på det. Jag skulle gärna vara med och starta en riktigt bra restaurang i Borlänge också och gärna påverka till byggandet av lite snyggare byggnader. Jag skulle också vilja se en skrapa i stan. 10 miljoner skulle kunna vara en start på något av det. Sen skulle jag ju vilja se att det fanns en inomhus beachvolleyplan i regionen.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Det finns många härliga minnen från fotbollen och tiden med Islingbys -76:or samt från gymnasiet. Hela sommaren -94 är nog det bästa minnet då jag upplevde Sveriges VM Brons och stämningen i Borlänge den varma sommaren.

Vad gör du om tio år?
Driver HiQ som Dalarnas främsta IT-företag.  Förhoppningsvis sitter jag också med i styrelsen för några av regionens framgångsrika företag. Jag har en förmåga att se helheter och kombinerat med mina utbildningar samt den erfarenheten jag har av affärsutveckling i så många olika branscher är jag övertygad om att jag kommer kunna göra mycket nytta åt företagen i regionen. Sen hoppas jag ju att jag har någon del i nöjesparken, skrapan och den lite finare restaurangen.

 

Fredrik Hoel
Fakta

Ålder: 36
Jobbar med: Människor (lite IT)
Bor: Villa i Centrala Borlänge
Familj: Fru Eva, döttrarna Nellie(4) och Minna(3)
Dold talang: Flexa brösten i takt med musiken, eller gubbehängetuttarna som döttrarna kallar dem
Det visste du inte om mig: Grundade knäckebrödsdansen på soltorgskolan
Reser helst till: Värmen, gillar Spanien
Jag skulle aldrig säga nej till: Min fru i nattlinne.
Vem skulle bli en bra statsminister? Fredrik Reinfeldt gör ett utomordentligt jobb. Kompetensmässigt svår att ersätta oavsett vilket parti folk föredrar.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.