Lättläst Teckenspråk

”När regementet i Falun lades ner och jag startade mitt första företag och blev första hyresgästen ”bakom stängslet”.”

Lisa Staffas

Designer och egen företagare

Vi är många som känner igen strumporna med kurbits. De designas av entreprenören från Svärdsjö, Lisa Staffas som är högaktuell i sommar. Med sina designade ullstrumpor har hon under sommaren ställt ut både på Dalarna Modern samt för tredje året i rad på Formex. I höst finns hennes Dalainspirerade strumpor bl.a. på Åhléns i Stockholm. 

Vem är du och vad gör du?
Jag heter Lisa Staffas och bor i Svärdsjö med min sambo, två egna barn och två mer eller mindre utflugna bonusbarn. På fritiden håller jag gärna på med djur och åker skidor.

Främst arbetar jag med att designa och sälja ullprodukter under mitt eget varumärke, woolisar. Eftersom jag är grafisk formgivare från början gör jag även en del sådana uppdrag.

 

Mina kunder finns i hela Sverige, men även utomlands. Verksamheten drivs just nu i en liten lokal i Svärdsjö. Dock utökar jag under september till större och mer ändamålsenliga lokaler som kommer innehålla showroom/butik, lager, kontor/ateljé – vilket jag verkligen ser fram emot.

Vad är du mest stolt över?
Jag har gjort en resa med mig själv under de senaste åren för att utvecklas som person och må bra – på alla plan. Livet handlar ju inte bara om att jobba, utan att leva fullt ut och våga ta ansvar för hur man lever sitt liv.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla de företagare som driver sina företag i tysthet, t.ex. alla ”oflashiga” tillverkningsföretag som förser regionen med många arbetstillfällen.

Favoritplats i vår region?
Det skiftar nog med årstiderna och var jag är i livet. Just nu trivs jag allra bäst hemma. Sommartid är det i Dalstuga där mina föräldrar har sommarhus. Vintertid är det i någon av alla slalombackar här ikring. Allt från Hillersbodabacken i Svärdsjö till Stöten och den riktigt sköna backen ”elvan”.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Svår fråga, pengarna skulle behövas på många ställen. Spontant blir det då skateparken i Falun som behöver byggas ut. Det är ett underbart ställe att hänga på för alla åldrar. Kreativiteten som finns där borde tas vara på.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
När regementet i Falun lades ner och jag startade mitt första företag och blev första hyresgästen ”bakom stängslet”. Det var en intressant tid, att som ung tjej få ha mina fikaraster i mässen bland annat. Det blev en kul krock mellan två världar.

Vad gör du om tio år?
Då är jag tonårs-morsa och har fler djur hemma på gården. Det är jag helt säker på. Jag har egen produktion av åtminstone delar av mina produkter… eller helt ärligt – har ingen aning. Hade någon berättat för mig för tio år sen vad jag skulle göra nu hade jag bara skrattat åt det, så jag väljer att låta alla dörrar stå öppna.

Lisa Staffas
Fakta

Ålder: nyss fyllda 40 
Jobbar med: woolisar och ullstrumpan.se 
Bor: Svärdsjö 
Dold talang: Total avsaknad av lokalsinne (kanske snarare en icke-talang
Det visste du inte om mig: Gillar att åka downhill på cykel Reser helst till: För mig är sällskapet viktigare än destinationen. Men gärna skidorter. 
Jag skulle aldrig säga nej till: Några fler timmar per dygn...

 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.