Lättläst Teckenspråk

”Det vi har skapat och det så många andra har dragit igång själva under den här korta tiden är jag väldigt imponerad och stolt över.”

Mattias Forsberg

Entreprenör och intiativtagare till Kärleksveckan

Mattias är en av Falun Borlänge–regionens färgstarka människor. Han är en sann entreprenör som tar på sig en viktig roll i att få fler unga att våga ta hand om sina drömmar. Som en av initiativtagarna till Kärleksveckan, samtidigt som han driver sina egna företag, är han en av regionens många talanger.

Vem är du och vad gör du?  
Jag brukar kalla mig för en kreativ entreprenör, men märker att det oftast inte räcker till längre. Det går minst lika bra att kalla mig för en igångsättare, idéspruta, vinnarskalle, designer, reklamälskare eller typografinörd. Jag driver bland annat den digitala byrån Humblebrag och klädmärket More More More och har nyligen varit med och grundat Kulturföreningen Brain & Storm. Jag gillar att sätta igång saker. Det är något speciellt med att ta något från en idé till att göra det till verklighet. Det är viktigt för mig att uppmuntra så många jag kan till att förverkliga sina drömmar om att driva något eget då jag verkligen brinner för det själv. Kan jag bidra till att fler unga får upp ögonen för entreprenörskapet som ett karriärsval blir jag mer än glad.

Vad är du mest stolt över?  
Jag är väldigt stolt över den enorma och positiva responsen för Kärleksveckan och endagarsfestivalen Kärleksfesten som jag är en av initiativtagarna till. När det tråkiga beskedet kom om att inte årets Peace & Love-festival kunde genomföras var det många med mig som kände ett stort tomrum, så vi bestämde oss för att försöka hjälpa till istället för att vi alla kunde få en så härlig stämning som möjligt under vecka 26 som det alltid varit i Borlänge under många år. Det vi har skapat och det så många andra har dragit igång själva under den här korta tiden är jag väldigt imponerad och stolt över. För oss har det hela tiden varit väldigt viktigt att försöka få andan att leva vidare och hylla Peace & Love för vad de har gjort för Borlänge och vår region.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Jag vill lyfta fram en annan av initiativtagarna bakom Kärleksveckan och Kärleksfesten, nämligen min vän Martin ”Moral” Eklund. Han har under många år bidragit med kulturupplevelser för Borlänge och var också en av de som snabbt ville agera och göra något bra när det tråkiga beskedet om Peace & Love kom. Han är en person som inspirerar många, och däribland mig själv väldigt mycket. Vår region behöver fler människor som tar steget och skapar saker – gärna inom kultur.

Favoritplats i vår region? 
På sommaren älskar jag att sitta på min balkong, i ett ganska lugnt område trots att det ligger centralt i Borlänge på Hagalund. Just den där stunden på förmiddagen när solen ligger på och jag kan passa på att njuta av värmen och min frukost – det uppskattar jag mycket. Men, ska jag välja ett ställe utanför hemmet är det oerhört fint i Frostbrunnsdalen, vilken pärla! Det finns ju många fler platser att upptäcka i vår region, och jag hoppas på att få nya favoriter framöver.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle starta ett kreativt center, en slags hubb kan man säga, där unga talanger, eldsjälar och vinnarskallar kan inspireras av varandra och utvecklas inom sitt entreprenörskap. Jag skulle använda pengarna till att sätta igång projekt och företagsidéer som drivs av unga krafter, helt enkelt skapa en plats som inspireras av de kreativa sätten moderna storbolag som t ex Google jobbar och gör för sina anställda – det vore riktigt häftigt att se vad som skulle hända! Tänk dig något sånt här i regionen, skulle ju vara hur coolt som helst.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag har så många fina minnen att det blir svårt att välja ett specifikt, men den senaste tiden har det givetvis kretsat mycket kring härliga festivalminnen från Peace & Love de tio år som jag har besökt festivalen. Det är något speciellt att tänka på alla artister, mindre och större, som spelat här i Borlänge, däribland världsartister på största scenen på en gräsplätt där jag spelat många korpfotbollmatcher. Kontrasten i det är fantastisk.

Vad gör du om tio år? 
Jag försöker hela tiden utmana mig själv så att jag blir bättre på det jag gör och utvecklas. Det är jag övertygad om att jag kommer att fortsätta med även om tio år. Jag har säkert ett finger med i flera olika företag och projekt inom flera olika områden som jag tycker är inspirerande och spännande.


 

Mattias Forsberg
Fakta

Ålder: 30 år
Jobbar med: Driver bl a digitala byrån Humblebrag och klädmärket More More More.
Bor: Hagalund, Borlänge
Dold talang: Rätt bra på frågesport om populärkultur, speciellt från sent 80-tal och 90-talet. Älskar populärkultur.
Det visste du inte om mig: Samlar på mustaschprylar (gillar även att designa med mustascher, bl a för klädmärket)
Reser helst till: Inspirerande platser, härnäst besöker jag New York
Jag skulle aldrig säga nej till: Kreativa och gärna lite utmanande projekt

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.