Lättläst Teckenspråk

"Det jag är mest stolt och glad över är att jag tog steget att flytta tillbaka, här har jag lyckats göra både karriär och ha ett liv jag trivs med!"

Sara Tigerström

Blivande mediechef för Skid-VM 2015

Sara Tigerström blev nyligen utsedd till Mediechef för skid-VM i Falun 2015. Sara har varit engagerad i Svenska Skidspelsorganisationen i många år och de senaste åren som presschef  för världscupavslutningen. Sara är en aktiv person som är van att ha många bollar i luften. Till vardags arbetar hon som ungdomsstrateg på Region Dalarna men också som instruktör på Må Bättre. Två gånger i veckan arbetar hon även som sidekick i Jon Norbergs populära radioprogram, Centralen, i Radio Dalarna.

Vem är du och vad gör du?
Jag är 36 år, född och uppvuxen i Hosjö. Jag är en nyfiken person och organisatör som tycker om att göra många saker.
Jag arbetar som ungdomsstrateg på Region Dalarna och är blivande mediechef för Skid-VM 2015. Jag har varit aktiv inom Svenska skidspelens organisation i många år och jobbar även som instruktör på Må Bättre.

Vad är du mest stolt över?
När jag tog studenten var jag fast besluten om att jag aldrig skulle bo i Dalarna. Jag trodde varken att det fanns jobb eller boende här. Så jag flyttade, pluggade bl.a. i Umeå, och sedan till Stockholm för att jobba. En vinterdag (pga av snö och is) tog det mig 2,5 tim till jobbet. Jag satt och funderade, tänkte för mig själv;  är det det här jag vill göra resten av mitt liv, spendera långa och många timmar för att ta mig till och från jobbet? Så det jag är mest stolt och glad över är att jag tog steget att flytta tillbaka. Här har jag nu min familj, mitt liv och mitt jobb som jag trivs med och jag vet att det går att jobba, bo och ha en karriär i Dalarna.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
De eldsjälar som jobbar med barn och ungdomar. Det finns så många ungdomskonsulenter- och samordnare som verkligen ser barn och ungdomar och gör så mycket mer än vad de behöver.  

Favoritplats i vår region?
I Kyna, där vi har vår sommarstuga. Det är ett riktigt smultronställe och mitt andningshål.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Med 10 miljoner kommer man inte så långt så det gäller att investera klokt och då skulle jag göra det i våra barn och ungdomar. Genom att rusta dem och ge dem bästa förutsättningarna att bli självständiga individer. Skolan är en viktig plattform där vi kan ge dem den grundtrygghet som behövs för att de ska våga tänka och prova nya vägar. Att ge mer stöd i skolan och ha mindre barngrupper kan vara en väg.  

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Konserten med Robyn på Peace & Love 2010 - det var helt magiskt! Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på den kvällen. Den varma sommarkvällen och det hon levererade.

Vad gör du om tio år?
Jag bor troligen kvar, om jag inte vunnit massa pengar så jag kan flytta till Kalifornien eller Bali men då skulle jag ändå ha något form av boende kvar här. Jag är fortfarande aktiv inom hälsa och friskvård. Jag jobbar med utvecklingsfrågor där jag också får utmana mig själv. 

Sara Tigerström
Fakta

Ålder: 36 år.
Jobbar med: Ungdomsstrateg på Region Dalarna, Mediachef för Skid-VM 2015.
Bor:  Falun.
Familj: Sambon Patrik och dottern Linnea, 3,5 år. Mamma, pappa och två bröder med sina respektive och barn. 
Dold talang: Duktig på att få folk att känna sig bekväma och viktiga. Dessutom har jag väldigt lätt för att lära mig namn.
Det visste du inte om mig: Jag ogillar mitt lockiga hår. Jag är tidsoptimist när jag är hemma men aldrig på jobbet.
Reser helst till: Huntington beach i California eller till Bali.
Jag skulle aldrig säga nej till: Lite fler timmar på dygnet. Eller om någon skulle bjuda mig på en resa till månen.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.