Lättläst Teckenspråk

" Vår region kan erbjuda unga människor eftertraktade jobb på stora företag"

Wilhelm Kyrk

Commercial Manager Europe

Wilhelm eller Wille som han kallas är uppväxt i Falun. Blott 30 år har han kommit långt i sin karriär. Under våren blev han Commercial Mananger för den internationella industrikoncernen Ahlstrom med ansvar för den Europeiska marknaden. Arbetet innebär många resor runt om i världen, bl.a. till Kina där han är med och bygger upp den asiatiska marknaden. Några av hans fritidsintressen är att jaga i Grycksboskogarna, stoppa korv och läsa böcker. 

Vem är du och vad gör du?
Jag är en 30-årig kille från Falun som tidigare jobbat inom familjeföretaget Munktell som Sales & Marketing Director för hela Munktellgruppen. Företaget såldes hösten 2012 och jag jobbar numera som Commercial Manager Europe för de nya ägarna Ahlstrom, som är en finsk industrikoncern. De betraktas som ett av Finlands mest internationella företag med anställda i 28 länder och en omsättning på ca 9 miljarder SEK.

Vad är du mest stolt över?
I yrkeslivet, att få ha varit en del av ett familjeföretag som gått ifrån att vara en liten aktör, till att bli en global koncern där vi inom vår bransch betraktades som en av Europas främsta. Mitt huvudansvarsområde de senaste fyra åren har varit Asien och utvecklingen av den marknaden. Att se resultatet av ens egna insatser och beslut är en väldigt skön känsla! Dessutom ligger mycket av vårt huvudfokus på produkter som hjälper till med förbättringen av miljön i länder med stora klimatutmaningar, till exempel Kina.

Är också stolt över att jag trots min tämligen låga ålder är betrodd med ett så stort ansvar. Det visar att målinriktat arbete ger resultat och att vår region kan erbjuda unga människor eftertraktade jobb på stora företag.  

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Alla småföretagare, deras yrkesmässiga gärning är inte bara viktig för dem själva, utan för hela samhället i stort.

Favoritplats i vår region?
Grycksboskogarna (vårt jaktområde) och stadsdelen Stennäset där jag vuxit upp. 

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
I Falun har vi en underlig förmåga att förbise utnyttjandet av vatten i vår stadbild. Jag skulle lägga dessa pengar på att ta till vara Tisken eller Falu-ån bättre.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Ett starkt minne är Skid-VM 1993! Annars vill jag säga det generella med Falun, en fin och trygg stad att växa upp i.

Vad gör du om tio år?
Planerar min 40 års-fest och arbetar antingen med samma frågor som idag eller inom det område jag pluggade till, beteendevetenskap. Bor antagligen kvar och trivs utmärkt.


Wilhelm Kyrk
Fakta

Ålder: 30
Jobbar med: Commercial Manager Europe, Ahlstrom Advanced Filtration
Bor: Falun
Familj: Mamma, Pappa, två systrar och flickvän
Dold talang: inga, talanger är till för att visas och användas
Det visste du inte om mig: har säljrekord (tror/hoppas jag fortfarande har det!) inom före detta Svenska Shell i antalet sålda Trisslotter under en dag. 
Reser helst till: USA eller Indien
Jag skulle aldrig säga nej till: sovmorgon eller havet


 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.