Lättläst Teckenspråk

Kanske skulle jag satsa på ett coolt och internationellt event som sätter regionen på kartan.

Helena Blom

Frilansfotograf

Helena är frilansfotografen som sadlade om från en chefsposition inom den svenska basindustrin till egen företagare. Som utbildad civilingenjör i teknisk fysik, civilekonom och med kurser i fotografi i bagaget kombinerar hon sin kreativitet med sin tekniska kompetens. Hon har dessutom drivit en av Sveriges större inredningsbloggar- ”Spets och snor”. 

Vem är du och vad gör du? 
Jag jobbar som frilansfotograf sedan drygt två år tillbaka och fotar mestadels människor, inredning och uppdrag åt företag. Jag är utbildad civilingenjör och civilekonom med inriktning på marknadsföring men tröttnade på att inte få bestämma över min egen tid. Eftersom jag är en kreativ person kände jag att jag ville vara min egen och samtidigt få mer tid till mina barn. Därför beslutade jag mig för att starta eget. 

Vad är du mest stolt över?   
Att jag vågade ta steget. Jag hade ett chefsjobb, en bra lön och en stabil tillvaro. Det krävs mod och en tro på sig själv för att våga kasta sig ut i det okända. Sen är jag också stolt över min värdering som ligger till grund för beslutet, dvs. att jag tycker det är viktigare med tid och frihet än pengar och status.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Alla människor som ger av sin tid och jobbar ideellt i olika föreningar för ett gott ändamål. 

Favoritplats i vår region? 
Säter är ett riktigt smultronställe. En sommarfavorit är såklart Säterdalen, men jag gillar även Säters centrum med alla små mysiga butiker och caféer. 

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle antingen satsa på något coolt internationellt event som sätter regionen på kartan eller så skulle jag se till att renovera skolornas lokaler till en värdigare nivå.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag tror det är Peace & Love. Känslan av att hela världen snurrar kring Borlänge, även om det bara är för några dagar.

Vad gör du om tio år? 
I hela mitt liv har jag satt upp långsiktiga och tuffa mål. Just nu är min plan att inte ha en plan. Jag försöker leva mer för dagen. Kanske jobbar jag som fotograf, kanske som mattelärare eller så är jag VD på något bolag.

Helena Blom
Fakta

Ålder: 39
Bor: Gustafs
Dold talang: Kan damma av en Mozart på piano.
Det visste du inte om mig: Är vice ordförande i styrelsen för Södra Dalarnas Sparbank.
Reser helst till: Efter några år med små barn, all inclusive och Lollo och Bernie-klubbar, längtar jag efter mer upplevelser. Gärna Tanzania och Zanzibar. Till hösten startar vi med New York och Florida.
Jag skulle inte tacka nej till: En påse lösgodis

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.