Lättläst Teckenspråk

Det är en fantastisk upplevelse att få delta i VM på hemmaplan.”

Jenny Magnusson

Assisterande förbundskapten och Team Manager på Svenska innebandyförbundet

Jenny har haft en lång och framgångsrik karriär som spelare i ITöreboda IBK, IBK Lockerud, IBF Falun och som proffs i
Bern Capitals i Schweiz. Som landslagsback har hon vunnit två VM-guld, med klubblag 2 SM – guld, ett SM-silver och blivit utsedd till både ”Sveriges bästa spelare” och ”Årets Back i elitserien” några gånger. Jenny har läst Sports Management i Falun och 2012 utsågs hon till assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget i innebandy, som alldeles nyligen förlängdes och utökades med Team Manager roll för samma landslag. 

Vem är du och vad gör du? 
Jag är en 36-årig, tvåbarns mamma som arbetar på Svenska innebandyförbundet där jag är assisterande förbundskapten och team manager för det Svenska damlandslaget. I min roll som assisterande förbundskapten coachar jag spelarna mer individuellt, ger konkret
feedback på både träningar, landskamper och sedan även deras klubblagsmatcher. Min roll som Team Manager kan man väl likna med att vara lite ”spindeln i nätet” för spelare och ledare när vi är på läger och landskamper. Jag ska se till att allt fungerar som det ska med resplaner, tider, mat, schema och att ev aktiviteter synkas ihop med vårt övriga program.  Allt ska bara flyta på utanför planen och
alla kan fokusera på det man ska prestera, vare sig man är spelare eller ledare.   

Vad är du mest stolt över?
Givetvis de VM medaljer vi tog när jag själv var aktiv spelare, men även när vi tog VM guld med tjejerna i Tjeckien nu i december. Det roligaste har varit att följa tjejernas utveckling på och utanför planen. Vare sig man är spelare eller ledare tror jag det är viktigt att blanda seriositeten med glimten i ögat. Det behöver inte vara oseriöst för att man har kul och därför är jag stolt över att jag alltid lyckats bibehålla den förmågan att kombinera dessa båda under hela min karriär både som spelare och hittills som ledare.  

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Alla idrottsföräldrar som lägger ner hela sin själ i idrottsföreningar och ideellt tar på sig att träna sina egna och andras barn. Tänk att uppmärksamma dessa eldsjälar på stora torget..

Favoritplats i vår region? 
Jag tror att min favoritplats kommer att komma nu i sommar då jag och min sambo sedan 16 år tillbaka ska gifta oss. Men hittills säger jag Tällberg där vi förlovade oss. Magiskt fint och ett ställe som är signifikativt för Dalarna på ett sätt.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Främja spontanidrotten genom att investera i olika typer av parker och
lekparker. Jag skulle vilja att de fanns små konstgräsmattor på olika platser i stan i anslutning till parker/lekparker som alla hade tillgång till, där man också kunde ha prova- på - aktiviteter i olika sporter för alla åldrar. Det tror jag skulle uppmana till mer aktivitet och spontanitet i vardagen. Jag skulle även vilja ge mer resurser till alla ideella ledare både som uppskattning för all den kraft och tid de lägger ner på fostran och planering, men även i själva utövandet. 

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
VM på hemmaplan 99 även om det spelmässigt inte gick så bra och jag en månad innan VM blev korsbandsskadad och inte kunde delta på planen, så var det en häftig upplevelse att få uppleva detta på hemmaplan. Därför ser jag också fram emot Skid-VM 2015. Det kommer bli en fantastisk stämning.

Vad gör du om tio år? 
Lever livet. Jag kanske har startat något eget eller så jobbar på och trivs med det. Jag har också rest lite mer med familjen. Är alldeles säker på att båda barnen idrottar och vi är följer dem på deras cuper/matcher och våra egna intressen får stå lite åt sidan. För övrigt är jag supernöjd med att vara mitt i livet och njuter av livet (med allt vad det innebär) på alla sätt och vis. Jenny Magnusson
Fakta

Ålder: 36 år
Bor: Falun
Dold talang: Döljer inte mina talanger- har liksom svårt att hålla tyst
Det visste du inte om mig: Att jag har brottats på riktigt
Reser helst till: Varma vatten så jag får bada
Jag skulle inte tacka nej till: En STOOOR lottvinst, så jag kan förverkliga alla ideér på en gång och inte behöva vänta. Jag vill ha klart allt på en gång :)

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.