Lättläst Teckenspråk

"Jag trodde aldrig att Bob Dylan skulle komma till Borlänge, det var en global upplevelse att se honom live."

Mattias Lies

Musiker, låtskrivare med eget skivbolag ”LIES musik”

Mattias Lies är 39 år, född och uppvuxen i Sundborn, Falun. Som barn fick han lära sig att boxas av sin pappa, som var mellanviktsmästare och musiken har alltid varit en stor del av hans liv. Till slut tog ändå musiken övertaget och nu är Mattias aktuell med sitt tredje studioalbum ”Still believe in Lies”. Inspirationen till att skriva musik hämtar Mattias från sitt vardagliga liv såväl som från sitt brokiga förflutna. 

Vem är du och vad gör du? 
Jag är en familjefar, sökare och filosof som uttrycker mig genom musik. Jag är musikartist med eget skivbolag sedan sex år tillbaka. Dessutom jobbar jag just nu bl.a. som resurs på en skola i Falun.

Vad är du mest stolt över?   
Det måste vara att jag är kreativ, målmedveten och bra på att hålla många bollar i luften. Jag är orädd och kompromissar inte på min artistiska integritet.


Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Modiga människor som törs visa var de står och säger vad de tycker. Daniel Riazat är ett bra exempel på detta. Hans förmåga att lyfta fram vardagsrasismen i olika sammanhang är enastående.

Favoritplats i vår region? 
Helt klart Sundbornsån, där har jag tillbringat väldigt mycket tid, speciellt som ung grabb. Jag fiskar tyvärr inte så mycket längre men då fiskade jag jämt. Det är en fantastiskt vacker plats.


Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle skjuta in pengar till nyuppstarten av Peace and Love. Det är mycket intressant det som håller på att växa fram i Borlänge.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
När Bob Dylan spelade på Peace and Love, han är en av mina största favoriter. Det var stort, inte för att han var så otroligt bra numera men för att jag aldrig hade sett honom ”live”. Jag har sett många av mina idoler, men inte honom. Trodde aldrig att han skulle komma till Borlänge, det var en global upplevelse av stora mått.

Vad gör du om tio år? 
Då lever jag på min musik i större utsträckning och arbetar med olika kulturprojekt i regionen. 

Mattias Lies
Fakta

Ålder: 39
Jobbar med: Musiker och låtskrivare, jobbar även som resurs på en skola
Bor: Falun
Dold talang: Jag är fortfarande en skaplig boxare  
Det visste du inte om mig: Jag skulle bli en bra president
Reser helst till: Det var otroligt trevligt i Mexico  
Jag skulle aldrig säga nej till: En resa till Austin, Texas

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.