Lättläst Teckenspråk

”Här finns så mycket kultur och massor av kunniga människor som vill hjälpa till.”

Nadine Saulnier

Ägare av Nadines foodtruck

Nadine är äventyraren som fastnade för Dala Flodas ekologi, kultur och sportliv. Numera driver hon ett eget företag i sin lilla foodtruck och erbjuder ekologiska rätter lagade på närproducerade råvaror med hög kvalitet.

Vem är du och vad gör du? 
Jag föddes i Quebec i Kanada och har franska som modersmål. Jag kom till Sverige och Småland 2001 med min svenska pojkvän som jag träffade under en äventyrsresa i västra Kina. Vi träffades vid den Pakistanska gränsen, jag var på väg till Europa och han till Asien. Under 7 år hade vi Målila som bas medan vi cyklade och klättrade tillsammans runt om i världen. Idag bor jag i Dala-Floda, sedan tre år tillbaka, tillsammans med en annan äventyrare, James Venimore som äger Kajaktiv. Tack vare hans erfarenheter har jag lärt mig att driva eget företag. Nu äger jag en egen vintage foodtruck, ett litet, sött, rullande ekologiskt kök. Det passar mig väldigt bra eftersom jag är en rastlös själ som alltid vill vara på väg någonstans.

Vad är du mest stolt över?   
Min superfina dotter så klart. Innan jag träffade James ville jag inte ha barn, men med honom började min biologiska klocka att ticka. När hon föddes i Falun 2012 ändrades mitt liv totalt, det var tufft men väldigt bra för mig. Jag är även stolt över alla mina resor som jag gjort sedan 1998. Jag har bland annat klättrat i Tibet och testat mina fysiska och psykiska begränsningar, man kan och orkar mer än man tror.


Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Alla ekologiska bönder, företag och människor som gör allt för att hjälpa djur och miljön genom att satsa på närproducerat, de gör bra produkter och arbetar hårt. Det är viktigt att lyfta fram det rena sättet att odla, för jag tror att det är det enda som är hållbart i längden, för framtiden.

Favoritplats i vår region? 
Det är så klart Dala-Floda, en fantastiskt vacker liten by med många mindre samhällen vid båda sidor av älven. Dala- Floda har mycket kultur att erbjuda, många är miljömedvetna här och både Wåldstedts och värdshuset satsar på ekologiskt. Här finns även många sportaktiviteter att utöva, på sommaren är det främst vattensporter så som forspaddling, SUPpaddling och kajakpaddling och här finns många kunniga som kan hjälpa en. På vintern är det underbart att åka längdskidor i den vackra skogen eller långfärdsskridskor på en bana på flosjön.


Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle investera i Dala-Floda, skapa ett center för ekologi och rättvisa. Marknadsföra och arrangera event för att få fler att flytta hit.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
En sen decemberkväll 2012 när vi var på väg in till Falun för att föda vår dotter. Det snöade jättemycket, var så vackert och stilla och vi var spända och fyllda av förväntan.

Vad gör du om tio år? 
Det är svårt att säga, jag har alltid haft svårt att ha långtidsplaner. Jag lever nog fortfarande ganska spontant men kanske äger jag en till foodtruck med en helt vegetarisk och ekologisk meny. Jag hoppas att det om tio år är mer lättillgängligt och en självklarhet för alla att äta ekologisk och vegetarisk mat.

Nadine Saulnier
Fakta

Ålder: 38 år
Bor: Dala-Floda
Dold talang: Jag kan svetsa
Det visste du inte om mig: Utsedd till ”Årets äventyrare” 2008 och jag är även Yoga- Mindfulness instruktör.
Reser helst till: Kanada eller Nya-Zeeland för familjens skull
Jag skulle inte tacka nej till: En garageplats och att kunna parkera min foodtruck på ett torg utan en massa byråkratisk krångel.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.