Lättläst Teckenspråk

Att strosa runt i Falu stadskärna en solig förmiddag när vårnyheterna kommit, det är avkoppling för mig.

Ulrika Nyström

Ägare och grundare av företaget U.divine

Ulrika drömde om att skapa något eget och samtidigt bidra till välgörenhet. För ett år sedan resten hon till Indien med en resväska full med garn och stickor. Tanken var att några kvinnor skulle virka ponchos som Ulrika kunde sälja hemma i Sverige och alla pengar hon tjänade skulle gå till kvinnorna i Indien. Intresset blev mycket större än Ulrika kunde tro och nu säljer hon ponchos och yogaväskor i tyg tillverkade av 14 kvinnor i den lilla byn Lachipur i Indien. Idag har Ulrika webbutik och fler produkter är under utveckling under varumärket U.divine.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är 36 år, utbildad friskvårdskonsulent, massör och Visual Merchandiser. Jag bor med min familj, (man, två barn, en hund och en kanin) i Sundborn. Jag älskar att jobba med händerna, både med skapande i form av hantverk och design men också genom att hjälpa människor med massage och healing. Att kunna designa något eget och samtidigt bidra till välgörenhet har länge varit en dröm som nu har gått i uppfyllelse. Det blev lite större och lite bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Många kvinnor ville vara med. En stark sammanhållning, en stärkt självkänsla, ett handarbete i egen takt och på egen vilja blev starten på mitt företag. Min förhoppning är att det blir ett långsiktigt samarbete och att fler kvinnor ska få chansen att jobba. Nya produkter är på gång, både kläder och inredning.

Vad är du mest stolt över?   
Åh jag är stolt över mycket. Mina barn såklart. Hela min livsresa. Att jag har modet att leva min dröm och att jag vågar följa mitt hjärta i alla beslut. Tänk att jag för ett år sedan reste helt själv till Indien, trots att mitt lokalsinne är obefintligt. Jag är väldigt stolt över mitt driv och min målmedvetenhet.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Jag tror att det finns många eldsjälar, både stora och små som borde få lyftas fram i ljuset. Jag vill uppmärksamma alla mina nära och kära, för utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Ingen nämnd, ingen glömd. Det är viktigt att vi alla uppmärksammar våra närmaste och är tacksamma för det vi har. 

Favoritplats i vår region? 
Det finns många vackra platser, så det varierar beroende på årstid. Just nu är det på Årberget, alldeles runt knuten, där jag promenerar med nya familjemedlemmen, hunden Astrid, eller tar en joggingtur.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Det finns alltid mer att göra inom både skola och vård. Närproducerad, ekologisk mat i skolan. En bättre struktur och mera förebyggande hälsovård inom vården. Antar att 10 miljoner inte räcker så långt. Men det är alla viktiga frågor för mig. Viktigt är också stöd för småföretagare. Flera möjligheter att söka stipendier eller liknande för goda idéer. Det hade varit fint för egen del. När man har drivet och passionen att satsa men inget startkapital, blir man begränsad. Det är synd. Om det fanns, skulle det hjälpa många entreprenörer och bidra till både tillväxt och utveckling.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Oj, jag vet inte. Måste bli mitt eget bröllop med min underbara man, i Sundborns kyrka 2009. Jag tycker också att Falu stadskärna är trevlig. Så att strosa runt i butiker en solig lördag förmiddag, när vårnyheterna kommit, är trevligt och rent av avkopplande.

Vad gör du om tio år? 
Då livnär jag mig på mitt varumärke u.divine. Kan också tänkta mig att stötta och inspirera andra som vill leva sin dröm. Föreläsa och coacha är ganska lockande.

Ulrika Nyström
Fakta

Ålder: 36 år
Bor: Blixbo i Sundborn
Dold talang: Är grym på att koka ihop nya recept utan socker & gluten.
Det visste du inte om mig: Har varit på ett indiskt bröllop där vi blev serverade förrätten i brudparets säng.
Jag skulle inte tacka nej till: Att livet alltid går så lekande lätt som nu.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.