Lättläst Teckenspråk

"Att få se vår region från ovan gav perspektiv och insikt om att det faktiskt är en av de bästa platserna på jorden"

Jonas Gustafsson

Egen företagare, föreläsare och äventyrare

Jonas är äventyraren som alltid haft sitt hjärta i regionen. En neurologisk sjukdom var nära att bryta ner hans kropp när han bestämde sig för att förändra sitt liv. Nu är han egen företagare, föreläsare och äventyraren som vill hjälpa andra att nå sina drömmars mål, oavsett hinder. 

Vem är du och vad gör du? 
Jag är Jonas, en människa som lever mina drömmar och skapar mig en livsstil som gör mig lycklig. Jag älskar äventyr och utmaningar. 2017 ska jag bestiga Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, i rullstol. Jag hjälper andra människor att hitta sin väg till sin egen frihet. Jag är uppväxt i Borlänge och efter att ha flyttat runt och sökt mig själv i många år, hittade jag tillbaka till vår region för några år sedan. Jag bor nu i Falun, här har en del av mitt hjärta alltid funnits. 

Vad är du mest stolt över?   
Att jag vågar tro på mig själv och målmedvetet följer min väg, oavsett vad andra säger och tycker. Jag vet vart jag är på väg. Det är själva grunden till att kunna hjälpa andra. Och att göra skillnad för en annan människa, det gör mig stolt.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Det är inte en person utan alla som öppnar sina hjärtan för andra människor. De som sprider glädje, värme och medmänsklighet borde uppmärksammas mer.

Favoritplats i vår region? 
Mitt fönster i lägenheten hemma i Falun med utsikt över Stora Torget. Där kan jag sitta och skriva, läsa, meditera. Eller njuta av livet och bara vara.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Inte om, utan NÄR. När jag får tio miljoner att investera ska jag skapa ett äventyrscentrum i Falun. Naturligtvis tillgängligt och välkomnande för alla. Vår region har otroliga förutsättningar för äventyr och spännande aktiviteter och utmaningar.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Det måste vara den 29 maj 2014 då jag genomförde ett fallskärmshopp i Romme. Det var ett sådant lyckorus och en sådan frihetskänsla. Att få se vår region från ovan gav perspektiv och insikter om att det faktiskt är ett av de bästa ställena på jorden

Vad gör du om tio år? 
Fortsätter att inspirera och leva mina drömmar. Även om jag då har hela världen som arbetsplats, så kommer mitt hem och mitt hjärta alltid vara i Falun.

Jonas Gustafsson
Fakta

Namn: Jonas Gustafsson  
Ålder: 34
Bor: Falun
Dold talang: Jag kan egentligen inte så mycket, men gör det ändå. Vilket kanske är en talang i sig.  
Det visste du inte om mig: Jag är nog en av få som inte äger en TV. Jag lever i verkligheten istället.  
Reser helst till: Livet är en resa, inte en destination. Jag reser gärna, men inte TILL något.
Jag skulle inte tacka nej till: Det mesta. Jag tror på att våga säga ja och att se möjligheter. Det har förändrat mitt liv.

Foto: Jonas Höglund

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.