Lättläst Teckenspråk

”Jag saknar ett snyggt och inspirerande samlingsställe för konserter och större tillställningar i regionen.”

Maliin Stoor

Inredare, stylist och Visual Merchandiser som driver firman Qreate by Maliin Stoor AB

Efter 20 år på bland annat H&M och Åhlens beslutade sig Maliin för att starta eget. Hon är inredare, fotostylist och stylist som genom kreativa lösningar skapar attraktiva skyltfönster, miljöer, marknadsföringsbilder, bilder för annonsering och säljande butiker. Hon jobbar dessutom med homestyling, arrangerar kurser i ämnet butikskommunikation och hjälper till vid olika event, så som bröllop, firmafester och andra tillställningar. I webbutiken Maliin Stoore säljer hon måttanpassade kläder och träprodukter i unika material.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är Maliin Stoor, inredare, stylist och Visual Merchandiser. Jag har grundat och driver firman Qreate by Maliin Stoor AB. När jag får frågan om vad jag har för uppdrag så brukar jag summera med att jag jobbar visuellt i olika rum och miljöer, allt från mässmontrar, kontor till skyltfönster, butiker och fotolocations. Jag är född och uppvuxen i Borlänge och min verksamhet utgår från orten eftersom vi har vår villa här. Mina föräldrar och bror med familj bor här och även många av mina vänner. I övrigt så reser jag ofta för att genomföra mina uppdrag, både i Sverige och till utlandet.

Vad är du mest stolt över?   
Att jag har startat Qreate by Maliin Stoor och att det sedan 2007 har varit min inkomstkälla.  Dessutom så är jag stolt över många av mina uppdrag, så som stylist åt Clas Ohlson och som Visual Merchandiser för Harley Davisson i Norge.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region?
Ylva Skarp som är en duktig och kreativ tjej!!

Favoritplats i vår region? 
Skogen helt klart. Att få samla energi och bara andas i skogen är härligt, ett bra sätt att ladda batterierna på. Att motionera i skogen, antingen en power walk, springa eller kanske på hästryggen är fantastiskt och gör mig gott!

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Bygga upp och inreda en lokal, gärna en gammal industrilokal eller en ny där mässor, konserter och andra större tillställningar kan hållas. Jag känner att ett sådant snyggare och inspirerande samlingsställe inte finns i vår region. Gärna i Borlänge vid Älvbrinken!

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen? 
Peace & Love, när det hade sina bästa år så var eventet fantastiskt!

Vad gör du om tio år? 
Driver företaget vidare och har en eller flera anställda. Jobbar vidare med stylinguppdrag, mässmontrar, inredning och event, gärna med stora aktörer som kunder.

 

Malin Stoor
Fakta

Namn: Maliin Stoor
Ålder: 44 år
Bor: Pusselbo, liten by utanför Borlänge
Dold talang: Bra på att laga mat
Det visste du inte om mig: Jag har ingått i två olika landslag och tävlat för Sverige i konstsim och sports aerobic.
Reser helst till: New York eller annan storstad, Paris, London, Berlin
Jag skulle inte tacka nej till: En lägenhet eller ett hus i annat land, New York eller Italien skulle vara härligt!

Foto: Helena BlomHåll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.