Lättläst Teckenspråk

”Regionen erbjuder ett varmt företagsklimat och närhet till både stadsliv och natur."

Malin Andersson & Anna Vacietis

Driver tillsammans företaget Dalagåvan

Malin och Anna bor i Mockfjärd och driver sedan 2013 företaget A little piece of Sweden/Dalagåvan. Ett Dalaföretag som vill visa upp vad länet har att erbjuda genom presentlådor med lokala produkter. Från och med hösten 2015 har de även en butik i centrala Mockfjärd där man kan komponera sin egen dalagåva.

Vilka är ni och vad gör ni? 
Vi är två dalkullor som bor i Mockfjärd. Tillsammans driver vi företaget A little piece of Sweden/Dalagåvan och vi satsar på att visa upp vad de lokala företagen i vårt landskap har att erbjuda genom vackra presentlådor och en Sverigegåva. Vi erbjuder även andra landskap samma upplägg, så som Upplandsgåvan, Sörmlandsgåvan, Närkegåvan och Smålandsgåvan. Det är vår stora satsning sedan i höstas och hoppas kunna utöka det till fler landskap. Vi hoppas kunna göra skillnad för de små lokala företagen genom att även de stora företagen som har spridning i hela landet kan stödja det lokala på ett enkelt sätt, bara genom att kontakta oss.

Vad är ni mest stolta över?   
Vi är jättestolta över vårt företag och unika produkt som från första stund fått otroligt mycket fin respons. Dessutom är vi stolta över regionen och Dalarna som har så trevligt folk och mycket fint att erbjuda.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Alla ideella idrottsledare som ser till att våra barn kan ha möjlighet till en aktiv fritid.

Favoritplats i vår region? 
Dalarna är ett geografiskt bra område att verka i då det ligger centralt i landet. Har man växt upp här är det svårt att flytta härifrån då det är ett varmt företagsklimat och närhet till både stadsliv och naturen. Vi trivs båda väldigt bra i Mockfjärd, en vacker sommardag i stugan i Södra Tansbodarna slår det mesta, säger Malin och Anna berättar att hon trivs bäst hemma i trädgården i Mockfjärd.

Om ni fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle ni göra?
Vi är båda överrens om att det behövs en simhall i Mockfjärd samt att äldreomsorgen behöver förändras genom att utveckla ett bättre koncept.

Vad är ert bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Peace & Love när det var som störst var väldigt häftigt, samt Skid-VM både 1993 och 2015. Vilken upplevelse!


Vad gör ni om tio år? 

Vi arbetar för fullt med vårt varumärke A little piece of Sweden som har blivit rikskänt och våra drömmar om att vi ska göra skillnad för det lokala i alla landskap har blivit verklighet. Förhoppningsvis har vi nått ut med vår produkt även utanför Sverige.

Malin Andersson och Anna Vacietis
Fakta

Malin Andersson
Ålder: 39
Bor: Mockfjärd
Dold talang: Tapetsering
Det visste du inte om mig: Frisörutbildad
Reser helst till: Gillar Grekland men är lite flygrädd så det får bli Gotland eller någon av våra kuster
Jag skulle inte tacka nej till: En SPA- helg

Anna Vacietis
Ålder: 41
Bor: Mockfjärd
Dold talang: Kan göra mig förstådd på Ryska
Det visste du inte om mig: Dykt vid stora barriärrevet i Australien
Reser helst till: Nya Zeeland
Jag skulle inte tacka nej till: En Karibien-kryssning

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.