Lättläst Teckenspråk

"Regionen är en trygg och spännande plats att växa upp, leva och verka i."

Pelle Ferner

Driver företaget Ruta ett DVD AB

Pelle är uppväxt i Mora och efter några år i Uppsala flyttade han tillbaka till Dalarna. Idag bor han i Hedemora och driver produktionsbolaget Ruta Ett DVD AB i Magasinets lokaler i Falun. Bolaget har bland annat skapat TV- serien Stadens hjältar som nu blivit en internationell succé.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är en glad kille, snart 40 år som är uppvuxen i Mora. Efter en period i Uppsala flyttade jag tillbaka till Dalarna, närmare bestämt Hedemora, när vi fick barn. Jag driver nu företaget Ruta Ett DVD AB i Falun, som gör animerad barnfilm. TV-serien vi arbetar med heter Stadens Hjältar och den finns idag utgiven på över 25 språk.

Vad är du mest stolt över?   
Jag är mest stolt över mina barn som jag tycker är sådana glada och härliga personer. Men jag är också stolt över att jag är en person som har stora drömmar, galna idéer och som väljer lite krokigare vägar att gå på genom livet. Ibland hade det nog varit enklare att vara nöjd och välja en mer trygg väg att gå men då hade massor av allt det spännande som jag fått vara med om aldrig hänt.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Alla eldsjälar och entreprenörer som brinner för att utveckla och göra något bra i regionen. Som tur är finns det många sådana människor här vilket gör regionen till en spännande, trygg och rolig plats att både som barn få växa upp i och som vuxen leva och verka i.

Favoritplats i vår region? 
Magasinet i Falun. Men jag gillar också att fördriva en eftermiddag på Kupolen tillsammans med familjen.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Haha. Bra fråga. Det har jag redan fått och de pengarna har jag investerat i att vi nu producerar bra barnfilm i Dalarna.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
På det här måste jag nog säga konserten med Thåström på Magasinet för ett par år sedan. Det var kul att få uppleva sin gamla barndomsidol på ”äldre dar”.

Vad gör du om tio år? 
Samma sak som idag förhoppningsvis. Driver företag och åtar mig spännande utmaningar.

Pelle Ferner
Fakta

Ålder: 39 år
Bor: Hedemora
Dold talang: Jag är utbildad flygplansmekaniker
Det visste du inte om mig: Jag är ett stort fan av roadracing och då främst av MotoGP
Reser helst till: Till Kreta i Grekland
Jag skulle inte tacka nej till: En kaffe eller ett glas rödvin.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.