Lättläst Teckenspråk

"Här finns massor av unga entreprenörer inom IT- branschen som förtjänar att lyftas.""

Taieb Khessib

Skapare av det nya sociala forumet Vlogport

Taieb Khessib hoppas ha dragit igång nästa stora sociala medie. Tillsammans med Caroline Berggren driver han Vlogport, där användarna bloggar (vloggar) med hjälp av videoklipp. Målet är att lansera sajten internationellt och den håller just nu på att översättas till engelska. Taieb är dessutom politiskt aktiv och 2014 nominerades han till riksdagskandidat av Folkpartiet i Gagnef.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är 22 år, född i Falun och bor för närvarande i Sifferbo, Gagnef. Bodde och studerade i Uppsala en tid men beslutade att avbryta studierna för att helhjärtat satsa på mitt nuvarande projekt. Jag har alltid tyckt att social media varit spännande och idag driver jag vloggportalen Vlogport där användare kan skapa ett konto och publicera dagboksfilmer och följa andras. Jag är väldigt kreativ och har varit intresseras av IT-branschen sen jag var liten. Jag gillar att tänka utanför boxen och komma på lösningar på problem. Jag programmerar back-end/front-end på vlogport samtidigt som jag har koll på allt annat, det vill säga marknad, utveckling, expandering och så vidare.

Vad är du mest stolt över?   
Jag är väldigt stolt över att jag har lyckats skapa och lansera vlogport. Det är hårt arbete och mycket kärlek nedlagt. Att sedan se det ”live” är en väldigt speciell känsla.

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Unga entreprenörer, främst inom it-branschen.

Favoritplats i vår region? 
Helt klart Sifferbo. Berget Gimklack är också en favorit.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle ha investerat det i fastigheter som på lång sikt skulle leverera vinst och samtidigt ge ett hem till invånarna i regionen både på lång och kort sikt.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Oj, jag har många minnen från regionen. Men något ”bästa” kan jag nog inte riktigt sätta fingret på. Möjligtvis den dagen jag tog studenten.

Vad gör du om tio år? 
Bor förmodligen i Silicon Valley i Kalifornien och jobbar som VD på vlogport.

Taieb Khessib
Fakta

Ålder: 22
Bor: Sifferbo
Dold talang: Snabb problemlösningsförmåga
Det visste du inte om mig: Jag är kung på att göra italiensk pasta
Reser helst till: USA
Jag skulle inte tacka nej till: Att besöka Silicon Valley i Kalifornien och alla spännande företag där.

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.