Lättläst Teckenspråk

"Vi har inte tvekat en sekund att vi gjorde rätt som flyttade tillbaka och tog över efter min far.”

Emelie Wester

Driver och äger Säter´s cykel och motor

Emelie var egentligen mycket mer intresserad av hästar än att meka med motorer. Hon läste naturvetenskaplig linje på gymnasiet med inriktning på djursjukvård men när hennes pappa erbjöd henne att ta över butiken där han sålde cyklar, skotrar och fyrhjulingar kunde hon inte tacka nej. Sedan drygt ett år tillbaka driver hon företaget tillsammans med sin man Christoffer. De har tillsammans utvecklat butiken med en lite mer modern stil för att nå nya kundgrupper.

Vem är du och vad gör du? 
Emelie Wester Tiurinen, uppväxt i Bispberg utanför Säter och bor i Stora Skedvi tillsammans med min man och våra djur (en häst, två hundar och en katt). Jag jobbar och driver företaget Säter´s Cykel & Motor tillsammans med min man Christoffer. Fritiden spenderas mest tillsammans med min häst Leffe.

Vad är du mest stolt över?
Att vi vågade ta steget och ta över företaget efter min far. Vi förverkligade vår dröm om att jobba åt oss själva och driva ett företag. Vi har inte tvekat en sekund att vi gjorde rätt val.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Det är svårt att sätta fingret på vad som är det bästa men regionen känns som en levande bygd. Det finns massor av egna företagare och det är relativt nära till “allt”. Företaget som vi tog över efter min far var väletablerat och det har inte varit aktuellt att flytta det. Vi valde att flytta tillbaka till Dalarna när vi tog över företaget dels för att ha nära till jobbet och sen trivs vi bra här. Innan bodde vi i Hällefors och det är ganska stor skillnad mot här.


Favoritplats i vår region? 
Jag har ingen direkt favoritplats men eftersom vi jobbar väldigt mycket så uppskattar man de gånger vi bara får vara hemma i vårt hus i Stora Skedvi.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Oj vilken svår fråga, jag är lite för dåligt insatt i hur det ser ut överallt för att kunna ge ett riktigt bra svar på den frågan.


Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag har många fina minnen härifrån, allt ifrån crusingar till andra tävlingar på till exempel Romme. Det är svårt att bara välja ett bästa minne.

Vad gör du om tio år? 
Jag arbetar fortfarande med företaget som vi då utvecklat dit vi vill. Kanske finns det barn med i bilden och säkerligen en och annan häst.

skoter_450x600px.jpg
Fakta

Namn: Emelie Wester 
Ålder: 29 år
Bor: Stora Skedvi
Dold talang: Tycker om att hålla i ridträningar både hoppning & dressyr
Det visste du inte om mig: Jag är grym på rövarspråket!
Reser helst till: Stallet
Jag skulle inte tacka nej till: En resa som innebär snöskoteråkning

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.