Lättläst Teckenspråk

”Jag älskar det bemötande jag fått här, samarbetsvilja, generositet och öppenhet för mig som nyinflyttad och företagare.” 

Hanna Meens-Eriksson

Grundare av företaget Sångfabriken

Hanna är utbildad sångpedagog, körledare och gymnasielärare med ett motto att alla som vill kan sjunga. 2012 grundade hon Sångfabriken som erbjuder tjänster inom sång, musik, pedagogik, underhållning och ledarskap för såväl privatpersoner som företag. 

Vem är du och vad gör du? 
Jag är Hanna Meens-Eriksson, en kreativ, idérik och målmedveten optimist-realist. Jag har grundat och driver företaget Sångfabriken där jag jobbar som körledare, sångpedagog och musiker. Att använda sången som medel för ökad hälsa, integration och personlig utveckling är mina tre specialområden. Jag har många drömmar som jag älskar att förverkliga, driva och utveckla. Det gör mitt jobb fantastiskt och givande – jag njuter av att vara där jag är just nu och av att jobba mot tydliga mål. Jag älskar att resa, både i Sverige och i världen. I mötet med andra människor och kulturer växer jag som människa och jag går efter mottot att varje människa kan lära mig något nytt. Och det blir extra roligt när jag väljer att smittas av andras positiva energi.

Jag bor i Falun sedan september och har även flyttat min verksamhet hit till Dalarna efter flera år i Norrbotten. Jag har dessutom rötterna i Skattungbyn (Orsa) så efter flera års musikstudier på andra ställen i Sverige känns det lite som att ha flyttat tillbaka hem igen.

Vad är du mest stolt över?   
Jag är stolt över att jag kan leva och försörja mig på musiken. Det började som ett stort intresse och efter många års studier är det min profession på heltid. Jag är också stolt över min kompetens, optimism, envishet och stora engagemang som möjliggör att kunna leva min dröm!

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Jag älskar det bemötande jag får som företagare och kulturarbetare från både kommun, näringsliv och privatpersoner. Trots att Falun redan har ett rikt kulturliv finns ett behov och längtan efter ännu mer kultur. Det finns en samarbetsvilja, generositet och öppenhet inför mig som nyinflyttad och företagare. Sen är det ju ett stort plus att det är nära till natur och familj.

 

Vem borde uppmärksammas mer i vår region? 
Personalen på Arenan tycker jag är helt fantastiska! Dom brinner för ungdomar och kultur och gör ett grymt bra jobb med det!


Favoritplats i vår region? 

Under hösten har mitt smultronställe blivit Rocksnäsudden – en härlig cykeltur ut dit för att njuta av solen och kanske hoppa i för ett uppfriskande höstbad. Jag hoppas hitta fler sådana platser ju längre jag bor här, så kom gärna med tips!

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle satsa på ungdomar och kultur – för att uttrycka sig, göra sig hörd och att skapa möten genom musik, konst och media. Jag är övertygad om att det kommer generera mer trygghet och självkänsla hos unga i regionen, som i sin tur leder till mer engagemang och tolerans för allas olikheter! Och så har jag en dröm om att starta en showkör för unga vuxna.


Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Jag var här under Skid-VM vilket var grymt kul! Att stå i mördarbacken och heja fram Johan Olsson till seger kändes magiskt. Den dagen var jag här med Orsa Ungdomskör och vi fick sjunga en hyllning för honom efter vilket toppade hela dagen!


Vad gör du om tio år? 

Jag är verksam i både Sverige och utomlands för många olika uppdragsgivare. Leder några grymt bra körer och har många roliga och spännande samarbeten med andra företag och organisationer. Jag har tid för allt jag vill och gör bra prioriteringar i min vardag, hinner träffa vänner och familj mycket och kanske jag får möjligheten att ha en egen familj också. Jag lever i ett Sverige och världen där vi är mer toleranta, jämställda och miljömedvetna. 

Månadens profil Hanna Meens Eriksson
Fakta

Hanna Meens-Eriksson
Ålder: 26 år
Bor: I centrala Falun sedan i höstas
Dold talang: Jag är väldigt vig och är en nörd på körarrangering i populär- och folkmusik. Det visste du inte om mig: Att jag har ett livslångt medlemskap i en revygrupp
Reser helst till: Sydafrika – ett land som gjort enormt avtryck i mitt hjärta!
Jag skulle inte tacka nej till: Utlandsjobb som körledare och sångpedagog. Och mörk choklad. 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.