Lättläst Teckenspråk

”När jag väl flyttade hem till Smedjebacken igen var det ett självklart val att ta över företaget.”

Jonas och Anna Andersson

Driver familjeföretaget Bergströms kläder

Jonas och Anna är syskonen som efter flera år inom besöksnäringen valde att ta över familjeföretaget efter sin far. De är nu tredje generationen som driver klädbutiken Bergströms i Smedjebacken. Tack vare unik service och kvalitet återvänder besökare från hela Sverige gång på gång för att handla kläder av dem.

Vilka är ni och vad gör ni? 
Vi är syskon och tredje generationen Andersson som driver familjeföretaget och klädbutiken Bröderna Bergströms i Smedjebacken. Vi har båda ett förflutet inom besöksnäringen, Anna har arbetat inom fjällturism och service i Sverige, Norge och USA och när hon väl flyttade hem till Smedjebacken igen var det ett självklart val att fortsätta arbeta i familjeföretaget. Jonas har en bakgrund som skidlärare i Sälen där han bland annat drev Sveriges största skidskola. Efter det jobbade han under några år som anläggningschef på Säfsen Resort. ”Det avgörande att ta över klädbutiken kom efter många år inom turistnäringen, det kändes som det var dags att arbeta åt sig själv helt enkelt och föra Bröderna Bergströms vidare genom tredje generationen”

Vad har ni för koppling till Falun Borlänge- regionen?
Vi är födda och uppvuxna i Smedjebacken. Anna bor idag i Smedjebacken och Jonas i Ludvika.

Vad är ni mest stolt över?
Farfar Bernt och pappa Tomas som drivit företaget till vad det är idag. De har arbetat framåt i en god anda och gjort att Bröderna Bergströms som familjeföretag har en stark livskraft. Att de arbetat med god service och bra kvalitet sedan starten 1924 har gjort att våra kunder är oss trogna och att de vet att hos oss finns bara det bästa.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer ni att arbeta, bo och leva här?
Att bo i hjärtat av landet, ja det är så jag ser på det, menar Jonas. Här bor du nära fjällen, naturen och du har inte långt till storstäder som Stockholm, Örebro och Göteborg. Jag och min sambo bor med våra barn här och vi känner att det är en bra region för dem att växa upp i. Det finns bra skolor, bra med arbete och nära till allt vi behöver. När det gäller handeln så väljer vi alltid först att handla lokalt, i vår region finns det en hel del härliga butiker att uppleva och besöka.

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Småföretagen i vår region borde uppmärksammas mer.

Favoritplats i vår region? 
Spånsans Fäbodar är en riktig pärla, där tillbringar vi mycket av vår lediga tid. Sen får man inte glömma sjön Barken och dess härliga omgivningar.

Om ni fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle ni göra?
Satsa på bättre tågtrafik till Stockholm. Idag tar det väldigt lång tid att åka tåg till Stockholm från Ludvika och Smedjebacken. Att satsa 10 miljoner på Bergslagspendeln skulle förbättra både pendlingsmöjligheter för boende i Ludvika och Smedjebackens kommuner samt underlätta för alla de turister som besöker oss.

Vilket är ert bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Alla oförglömliga kvällar i Uvbergsbacken (slalombacken i Smedjebacken) där vi båda tränade slalom som små. Utförsåkningen och lekfullheten i idrotten ledde oss båda fram till våra yrkesval som skidlärare senare i livet.

Vad gör ni om tio år? 
Vi står trygga med ena foten förankrade i familjeföretagets kvalitetstänkande och den andra i nutidens trendväxlingar. Bröderna Bergströms förvaltas vidare med siktet inställt på framtiden.

Månadens profil jonas och anna andersson
Fakta

Namn: Anna Andersson
Ålder: 35
Bor: Smedjebacken
Dold talang: Kan jonglera med tre hattar
Det visste du inte om mig: Älskar fart och fläkt av alla slag.
Reser helst till: Sol och värme
Jag skulle inte tacka nej till: Ett äventyr

Namn: Jonas Andersson
Ålder: 39
Bor: Ludvika
Dold talang: Kan brygga öl
Det visste du inte om mig: Har jobbat som DJ
Reser helst till: Sol och skidåkning
Jag skulle inte tacka nej till: Att göra det jag gör idag!

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.