Lättläst Teckenspråk

”Här finns spännande möjligheter, företag och entreprenörer.”

Linda Sigfridsson

Driver det egna företaget Slickepott & Lilleman

Linda är tvåbarnsmamman som drömde om en karriär som konditor på kvällarna samtidigt som hon jobbade som näringslivsassistent på Säters kommun om dagarna. Nu kombinerar hon arbetet hos kommunen med det egna företaget Slickepott & Lilleman och säljer egna bakverk i Visthusboden. I mitten av juni byter hon kommunjobbet mot en deltidsanställning på Visthusboden och Dalakassen.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är en tvåbarnsmamma, sambo och baknörd bosatt på landet i Stora Skedvi. På kvällarna när barnen somnat har jag under två års tid gått in i min bakbubbla och bara ägnat mig åt bakningen. Då kopplar jag av och det har varit en välbehövlig kontrast till mitt stillasittande kontorsarbete, som näringslivsassistent på Säters Kommun. I februari i år fick jag en förfrågan från Malin Floridan och Anders Åkerberg om jag ville sälja mina bakverk på Visthusboden i Stora Skedvi. Jag hade några månader tidigare gått DrivEgets Starta eget kurs och haft planer på att utveckla mitt bakande till någonting mer än en hobby, men inte vågat ta steget. Malin och Anders tro på mig, deras stöttning och fantastiska saluhall Visthusboden gav mig mod att börja en resa jag länge drömt om att göra. Här är jag nu i början av mitt företagande och får göra bakverk för fler att njuta av.

Vad har du för koppling till Falun Borlänge- regionen?
Jag är född och uppvuxen i Gustafs. Har bott i Borlänge och Falun, men landat i Stora Skedvis vackra åkerlandskap och här blir jag kvar.

Vad är du mest stolt över?
Mina barn! Jag och barnens pappa försöker så gott vi kan att fostra dem och visa dem hur världen fungerar, men ständigt påminner de oss om att de redan är fantastiska individer med egna lösningar, nya synsätt och öppna sinnen. De lär mig lika mycket om livet som jag lär dem.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Anledningarna är många. Här har jag min familj och vänner, lugn och trygghet. Här finns också spännande möjligheter, företag och entreprenörer.

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Helena Åkerberg Hammarström, Näringslivschef i Säters Kommun och min chef fram till sommaren. Hon uppmärksammas inte nog för det hon gör. Helena jobbar hårt för Säters kommuns utveckling på så många fronter och alltid på ett storsint och diplomatiskt sätt. Hon är en stark person med ett enormt tålamod. En av mina förebilder.

Favoritplats i vår region? 
Mitt hem i Stora Skedvi, trädgården med bär och frukter. Det öppna landskapet med vyer över åkrar, kossor och Dalälven.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Det finns massor jag skulle vilja göra! Det första jag kommer att tänka på är att skapa fler lägenheter i Säters kommun. Det är stor brist på sådana. Med fler boendeformer skulle fler människor få möjlighet att bo som de drömmer om.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Mitt bästa minne är från Peace & Love-festivalen 2004. En härlig julikväll med musik, vänner och festivalstämning träffade jag för första gången mannen i mitt liv. Vi har besökt festivalen flera gånger sen dess och varje gång återupplever jag den där magiska känslan från första kvällen vi träffades.

Vad gör du om tio år? 
Då har jag utvecklat min lilla bak-verksamhet, som jag nu gör på deltid, till något jag helt kan ägna mig åt. Kanske driver jag Dalarnas mest besökta café eller har de mest eftertraktade chokladtårtorna och cupcakesen i regionen!  

Månadens profil linda sigfridsson
Fakta

Ålder: 34 år
Bor: Stora Skedvi
Dold talang: Är en fena på korsord
Det visste du inte om mig: Jag älskar att tävla
Reser helst till: Varma ställen
Jag skulle inte tacka nej till: En godbit

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.