Lättläst Teckenspråk

"Här bor vi mitt på landet men ändå bara 18 minuter med cykel till stan"

Roger Bäck

Restaurang- och nöjeschef på Galaxen i Borlänge.

Roger Bäck är född och uppväxt i Bredåker utanför Boden. Efter att ha pluggat på restaurang- och livsmedelsprogrammet i Piteå flyttade han till Malung/Sälen där han träffade sin fru som kom ifrån Borlänge. Efter flera års jobb i Stockholm, bland annat på Solliden, Berns salonger, Operakällaren och Trygg Hansa- huset gick flyttlasset till Borlänge 1999. Roger har drivit Scanias personalrestaurang i Falun, Fors kartongfabriks restaurang, Garpenbergs & Cederrots restaurang och idag är han restaurang- och nöjeschef på Galaxen i Borlänge.

Vem är du och vad gör du? 
Jag är i grunden en bodensare, född och uppväxt i Bredåker 2 mil norr om Boden i Norrbotten. Jag är mellanbarn och har fyra syskon. Jag gick Restauranglinjen i Piteå 85-87, sen bodde jag i Malung/ Sälen 87-90 och det var där jag träffade min fru, som är från Borlänge, hon gick turistskolan där. Vi bodde i Stockholm 1990- 2000, där jag jobbade som kock och köksmästare på olika ställen så som Solliden på Skansen, Berns salonger, Operakällaren och Trygg hansa-huset. Vi fick vårt första barn 1996 och i december 1999 gick flyttlasset till Borlänge. Jag fick jobb i Fredriksberg/Säfsen som restaurangchef 2000-2001. Jag fick ett erbjudande om att driva Scanias personalrestaurang, så där jobbade jag som platschef och ansvarade för restaurangen, vending, städ och yttre skötsel mellan 2001-2007. Därefter drev jag Fors kartongfabriks restaurang, Garpenbergs & Cederrots restaurang samt städenheter från Avesta till Ludvika mellan 2007-2014.

2014 sökte Galaxen i Borlänge en restaurangchef och på den vägen är det. Här har jag utvecklats massor, både som person och chef. Nu har jag även hand om nöjesbiten på Galaxen.

Vad är du mest stolt över?
Jag är så klart mest stolt över mina barn men även att jag har tränat många lovande brottartalanger här i Dalarna.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här? 
Det måste vara närheten till det mesta. Det är nära naturen och det tar bara två timmar till storstan.

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Polarbröds Nicklas Eriksson som gått från anställd till att äga företaget.

Favoritplats i vår region? 
Järpbo-Sörbo där vi numera bor är en fantastisk plats mitt på landet men ändå bara 18 minuter med cykel till stan. Mellan- Valsan samt Gyllbergen och Romme alpin är också favoritplatser.


Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Jag skulle satsa på ungdomsidrotten.  Det är enkelt, vi måste satsa mer på ungdomarna annars får vi stora problem när de inte har något att sysselsätta sig med. Dessutom behöver vi utbilda fler tränare och ledare inom föreningslivet.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Det måste vara när Svenska rallyt hade depåstopp i Kupolen

Vad gör du om tio år? 
Då driver jag en egen verksamhet här i regionen.

rogerback.jpg
Fakta

Namn: Roger Bäck
Ålder:  47
Bor: Borlänge Järpbo- Sörbo.
Dold talang:  Är väldigt duktig med hundar.
Det visste du inte om mig:  Har sänt närradio på Brunnsvik under en vecka.
Reser helst till: Italien, dit ska jag någon gång.
Jag skulle inte tacka nej till: En resa till Toscana.

 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.