Lättläst Teckenspråk

”Falun Borlänge-regionen är en inspirerande plats tack vare alla människor som bor här med olika kulturer, intressen och sätt att leva.”   

Tom Entwistle

Driver Hedens kafferosteri

Tom är född och uppväxt i England och kom till Falun för ett år sedan tack vare kärleken som han träffade när han arbetade i London för tre år sedan. Nu driver han ett kafferosteri utanför Falun som köper in, rostar och erbjuder cykelleverans av kaffe till privatpersoner och arbetsplatser.

Vem är du och vad gör du? 
Jag heter Tom Entwistle, är 24 år och jag kommer från Bradford i England. För ett år sedan flyttade jag till Falun med min flickvän, som jag träffade genom jobbet i London för tre år sedan.  Här i Falun driver jag Hedens Kaffe, ett litet kafferosteri.  Min fritid spenderar jag helst ute i naturen på min cykel och med mina vänner som sällskap. Jag bor och jobbar i Falun, jag har även studerat SFI det senaste året. Mitt företag ligger precis utanför Falun och jag har fokuserat mycket på att knyta kontakter i Falun området. 

Vad är du mest stolt över?
Jag är stolt över min personliga utveckling, då jag försöker ha en balanserad syn på livet men samtidigt hela tiden hitta nya utmaningar. Att flytta till Sverige var svårt i början, då jag inte kunde språket eller hade något jobb. När jag tänker tillbaka var det nog den största utmaningen i mitt liv hittills, men jag har aldrig ångrat mitt beslut att flytta hit.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Falun Borlänge- regionen ger väldigt mycket inspiration, tack vare alla människor med olika kulturer, intressen och sätt att leva.  Det gör livet här väldigt spännande och fyllt med intryck och idéer. Jag arbetar här eftersom det finns en stark gemenskap mellan människor som samarbetar och hjälper varandra att utveckla idéer.

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Bland de personer som jag träffat hittills, så skulle jag säga lärarna på SFI i Falun. De gör mycket för oss som invandrat till Falun. De bryr sig verkligen om sina studenter och ser till att de blir integrerade i samhället på ett bra sätt.

Favoritplats i vår region? 
Jag hittar hela tiden nya ställen i området så det är svårt att bara nämna en, men jag älskar att ta cykeln och upptäcka nya platser.

Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag skulle investera i lokala producenter, för att ge dem chans att utvecklas mer i området. Kanske någon typ av mötesplats där människor kan arbeta tillsammans och skapa samt utveckla produkter. Alltså en plats där även allmänheten har chans att komma och ta del av produktionen, handla samt träffa människorna bakom produkten. 

Vilket är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Min första midsommar i Falun är ett speciellt minne, det vad en fantastiskt rolig upplevelse och är en tradition som jag absolut har tagit till mig. Jag följde med min svenska familj till Österå, där hela byn var samlad. Det var stålande sol och alla verkade glada, Jag fick hjälpa till att resa midsommarstången, vilket bara det var en upplevelse. Jag träffade massor av nya människor från området och alla var väldigt trevliga och välkomnande.

Vad gör du om tio år? 
Jag har fortsatt att utveckla mitt kafferosteri så att fler får chansen att ta del av Hedens Kaffe. Jag hoppas på att ha en plats där människor kan komma och hälsa på och se rostningsprocessen och även hitta sätt att samarbeta med andra lokala företagare. Jag vill även fortsättningsvis möta nya intressanta människor och upptäcka nya platser i det här fantastiska området.

Månadens profil tom entwistle
Fakta

Namn: Tom Entwistle
Ålder: 24
Bor: Falun
Dold talang: I don´t really have anything hidden, but I can do some tricks on my bike and skis.
Det visste du inte om mig:  I have a degree in Fine Art
Jag skulle inte tacka nej till: Evening bike ride and bbq with my friends

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.