Lättläst Teckenspråk

”Det finns en god balans i regionen vad gäller allt och varje dag här är spännande”.

Charbel Younes

Äger och driver Younes måleri

Charbel är född och uppväxt i Falun och efter en treårig måleriutbildning på Lugnetgymnasiet i Falun arbetade han ett par år på ett stort måleriföretag i Falun. Charbel kände att han ville stå på egna ben och 2014 startade han sin egen firma, Younes måleri. I början av 2017 kommer företaget att vara med i programmet Bygglov som går på TV4. 

Vem är du och vad gör du? 
Mitt namn är Charbel Younes och jag bor i centrala Falun. Jag äger och driver Younes måleri sedan 3 år tillbaka. Under dessa år har jag vuxit som person och ägnat hela min tid åt företaget och min familj. Innan jag bestämde mig för att starta Younes måleri arbetade jag som målare på ett större måleriföretag i Falun men kände efter en tid att jag ville utvecklas och stå på egna ben. Jag är född och uppvuxen i Falun och kommer förmodligen stanna här för all framtid eftersom jag trivs så bra.

Vad är du mest stolt över?
Jag tycker det är väldigt fint när man har färdigställt ett jobb hos en kund och man kan se hur nöjda dom är med mitt arbete. När jag kan se att kunden känner sig nöjd med att ha anställt mig blir jag också stolt. Men det jag är mest stolt över är människorna runt omkring mig, utan vänner och familj hade jag inte kommit så här långt. Människor i min närhet litar på mig och stöttar mig till 100 procent.

I början av år 2017 kommer Younes måleri även medverka i tv programmet Bygglov, vilket känns väldigt spännande.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Jag är van med människorna här och hur allting går till i vår stad. Det finns en god balans i Falun vad gäller allt och varje dag är en ny spännande dag.


Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Små företagare är ofta underskattade och det tycker jag är fel. Jag tror inte att en person som är anställd på ett företag gör ett lika bra arbete som en egenföretagare eftersom det inte är ens eget rykte som står på spel. De små företagarna är ofta mer ärliga, noggranna och billigare än de större företagen vilket gör dem till ett bättre val.

Favoritplats i vår region? 
Naturen är min favoritplats. Jag tycker speciellt om att fiska i Stångtjärn under sommarkvällarna och då även ta med grillen.


Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra?
Jag hade investerat pengarna på ungdomarna i skolorna och fritidsgårdarna för det är där livet börjar och det är där man kan forma dem.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Min tid under måleriutbildningen på Lugnetgymnasiet i Falun var ett stort steg i mitt liv och även ett av mina bästa minnen. Min lärare Peter Norell stöttade mig i min utveckling som människa och målare vilket jag är väldigt tacksam för idag. 

Vad gör du om tio år? 
Jobbar med mitt företag och tar hand om min familj.

 

charbel_manadens_profil_stor.jpg
Fakta

Namn: Charbel younes
Ålder: 25 år
Bor: Falun
Dold talang: Människokännare
Det visste du inte om mig: Duktig på att laga fin mat
Reser helst till: USA
Jag skulle inte tacka nej till: Att hjälpa människor

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.