Lättläst Teckenspråk

"Jag är så glatt överraskad över det öppna och glada bemötandet som jag har fått från andra Falubor sedan vi flyttade hit”.

Jill Holmstedt

Driver Holmstedt Design & Studio

Jill har en bakgrund som Creative Director på ett mediaföretag i Uppsala där hon arbetade i åtta år. Som föräldraledig började hon göra posters och namntavlor till barnrummet och bestämde sig till slut för att starta eget. När fästmannen sen fick AT-tjänst på Falu Lasarett gick flyttlasset till Falun i april 2017. 

Vem är du och vad gör du? 
En kreatör med rötter från Uppsala som flyttade till Falun i april i år eftersom fästmannen fick AT-tjänst på Falu lasarett. Jag visste att det skulle bli tufft att hitta ett nytt jobb, speciellt inom min bransch. Men med pepp och stöd från min fina mamma, som är ekonomichef till vardags, bestämde jag mig för att kasta mig ut och starta eget redan innan flytten. Jag var föräldraledig då och hade börjat göra posters och namntavlor till barnrummet, så i samband med att jag startade eget var idén om en egen webshop inte långt borta. Det blev startskottet för Holmstedt Design & Studio som idag är min virtuella ateljé och webshop där jag samlar mina alster och erbjuder idé och produktion inom grafisk kommunikation och design, både till privatpersoner och företag.

 

Jag har en bakgrund som Creative Director på ett Uppsalabaserat mediaföretag där jag var anställd i åtta år. I den rollen var jag ytterst ansvarig för all visuell kommunikation, allt från minsta lilla trycksak till att planera, formge och genomföra branschspecifika event runt om i Norden. Ett otroligt lärorikt och varierande jobb. Den enda kopplingen jag hade till Falun innan vi flyttade var att jag, tack vare min fästman, var en av få Uppsalabor som satt på Fyrishov arena och hejade fram IBF Falun istället för Storvreta IBK. Det ska väl nämnas att fästmannen är född och uppvuxen i Hedemora, där jag också har min storasyster sedan 15 år tillbaka, så en flytt till Dalarna är inte direkt taget ur luften.

Vad är du mest stolt över?
Att jag vågade ta steget! Säga upp mig, starta eget och flytta till en ny stad – det är modigt.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer du att arbeta, bo och leva här?
Även om valet inte främst var mitt så har jag ändå alltid känt att om det skulle bli en flytt från Uppsala så skulle det bli till Dalarna. Och i så fall till Falun eftersom det känns, om än i mindre skala, väldigt likt Uppsala. En mysig stadskärna med Faluån som rinner igenom centrum. En stad med mycket historia och kultur, liv och rörelse. Här har vi nära till både stadslivet, naturen och vattnet. Och jag är så glatt överraskad över det öppna och glada bemötandet som jag har fått från andra Falubor sedan vi flyttade hit. Man känner sig så välkommen!

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Alla eldsjälar som jobbar inom förskola/skola, vård och omsorg. Att byta förskola för våra två barn var det jobbigaste med flytten, speciellt när vi trivdes så bra i Uppsala. Det var mycket oro från min sida över hur det skulle bli och om barnen skulle trivas. Men tack vare en fantastiskt engagerad och kunnig personal så har Förskolan Talento, med Eva Högberg i spetsen, överträffat våra förväntningar och vi trivs så bra där. Jag vill också passa på att slå ett slag för kvinnliga företagare. Det verkar finnas hur många som helst här i Falun och jag har haft turen att få träffa några väldigt inspirerande och generösa tjejer som gärna delar med sig av sina erfarenheter. Skulle vara roligt med ett kvinnligt nätverk i regionen, om det inte redan finns.

Favoritplats i vår region? 
Åh, vad svårt. Vi har ju inte hunnit upptäcka så mycket än men några personliga favoriter är Slussen och Runn, Sundborn och Torsång. Och sedan långt tillbaka är Nämnsbo Antik Loppis i Säter min absoluta pärla.


Om du fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle du göra? 
Hälften skulle investeras i vår framtid, barnen. Alltså förskola och skola. Resterande pengar skulle gå till vård och omsorg, bevarandet av landsbygden och idrotts- och föreningslivet. Av egen erfarenhet skulle jag också vilja satsa en rejäl slant på något slags skydd och stöd för egna företagare som är i uppstartsfasen, så att man inte behöver stå helt utan inkomst i väntan på att företaget ska ta fart och bli lönsamt.

Vad är ditt bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
I somras när min syster och svåger tog med mig och min fästman på en båttur längs med Dalälven via Torsång och sedan en tur på Runn med övernattning på Ösjön.

Vad gör du om tio år? 
Om tio år hoppas jag att mitt företag blomstrar och att jag kan leva av det. För om det gör det och saker och ting faller på plats för oss här i Dalarna så kanske vi då har hunnit bo ett par år i vårt nya drömhus som ligger i Vika eller Stora Skedvi... och som har en punschveranda och ett skafferi man kan gå in i.

Jill_Holmstedt_webb.jpg
Fakta

Namn: Jill Holmstedt
Ålder: 33 år
Jobbar med: Egna företaget Holmstedt Design & Studio.
Bor: Norslund i Falun
Dold talang: Om plocka diskmaskinen proppfull var en OS-gren skulle det bli guld!
Det visste du inte om mig: Att jag sjunger och fyller min telefon med texter och melodier.
Reser helst till: Värmen. Jag är en riktig fryslort som bär fleecetröja nästan året om.
Jag skulle inte tacka nej till: Fler kunder eller att vara med i Melodifestivalen.Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.