Lättläst Teckenspråk

"Här slipper man stressen som finns i storstäderna men det mesta finns ändå inom räckhåll. En bra mix av stadsliv och natur helt enkelt.”

Rickard Lindvall och Mikael Olsson

Twenty One Two

Rickard och Mikael är tillsammans musikduon Twenty One Two från Falun som blivit en stor succé på nätet med över 200 000 prenumeranter på sin Youtube kanal.

Vilka är ni och vad gör ni? 
Vi är en pop/rock duo som spelat musik tillsammans sen vi var 12. Dom senaste tre åren har vi spelat in och laddat upp covers på YouTube och lyckats bygga upp en följarskara på över 200 000 prenumeranter. Just nu håller vi på att mixa klart vår första EP med egenskrivna låtar. Vi är båda födda här och har bott hela våra liv i regionen. Dessutom har vi vår studio här i Falun.

Vad är ni mest stolt över?
Just nu är vi mest stolta över att ha vunnit oktober månads "Cover of the Month" som anordnas av MTV. Det var en jury som tillsammans med originalartisten, Lukas Graham, valde ut en favorit. Det var en skön bekräftelse att dom som gjort låten gillade vad vi gjort med den.

Vad är det bästa med Falun Borlänge-regionen? Varför väljer ni att arbeta, bo och leva här? 
Det är lagom stort. Man slipper stressen som finns i storstäderna men det mesta finns ändå inom räckhåll. En bra mix av stadsliv och natur helt enkelt!

Vem borde uppmärksammas mer i Falun Borlänge-regionen? 
Vi har svårt att välja ut en person. Men våra föräldrar som har stått ut med vårt högljudda musicerande och stöttat oss genom alla år borde få något slags pris.

Favoritplats i vår region? 
Vår studio i Karlslund. Det är där vi spenderar mest tid och där vi trivs bäst.

Om ni fick tio miljoner att investera i regionen, vad skulle ni göra? 
Det var en väldigt svår fråga! I och med att Arenan var tvungna att lägga ner så skulle vi nog försöka bygga upp något nytt i den stilen. En samlingsplats där unga musiker kan utvecklas i replokaler och även få spela på en ”riktig” scen med bra ljud.

Vilket är ert bästa minne från Falun Borlänge-regionen?
Bästa minnet måste nog vara när vi spelade på Peace & Love festivalen 2012. Vi har fortfarande inte toppat den spelningen. Visserligen har vi inte gjort så många spelningar sen dess, men vi hoppas komma ut och spela mer när vi släppt ny egen musik.

Vad gör ni om tio år? 
Vi gör musik precis som nu med skillnaden att vi har några guldplattor på väggen och några tusen turné-mil i ryggen. En något flottare studio än vår nuvarande ska vi nog också hinna få till.

TwentyOneTwo
Fakta

Namn: Rickard Lindvall
Ålder: 23
Bor: Falun
Dold talang: En fena på att laga mat!
Det visste du inte om mig: Jag kunde låta exakt som en fiskmås när jag var yngre.
Reser helst till: Island
Jag skulle inte tacka nej till: En gratis resa till Island

Namn: Mikael Olsson
Ålder: 22
Bor: Falun
Dold talang: Kan jonglera med tre(!!) bollar
Det visste du inte om mig: Det var jag som i princip tvingade Rickard att bli trummis när vi var 12 för att han såg ut mest som trummisen i Green Day.
Reser helst till: Sommarstugan i Dala-Floda.
Jag skulle inte tacka nej till: Sommar och värme året runt

 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.