Lättläst Teckenspråk

Driv eget - Next generation

Vårt projekt Driv Eget-Next generation avslutades 2014. Falun Borlänge-regionen driver konceptet vidare i projektet "The hub of entrepreneurship". Läs mer

Att bli egen företagare är för många en dröm. Vissa har en bra affärsidé och ett grundmurat självförtroende. Andra kanske bär på en dröm om att prova sina egna vingar, men har svårt att komma på inom vad. Då kan ett bra alternativ vara att överta ett befintligt företag. Vilken kategori du än tillhör så kan du få hjälp på vägen av Driv eget.

Över en tredjedel av Dalarnas företag ägs av 40-talister. Det är fler än på andra håll i landet.  Dessa företag behöver nya ägare. För oss har denna fråga högsta prioritet. Det finns företag till försäljning. Inte bara sen eller snart. Utan nu. Här finns en jättechans att överta en redan etablerad och välmående verksamhet.

Projektet Driv eget - Next generation pågår under 2011-2014 och har två huvudspår: fler företagare och fler som övertar befintliga företag.

Inom Driv eget - Next generation utvecklas nu en modell för hur man ska agera som köpare och säljare för att undvika fallgropar. Modellen tas fram i samarbete med bland annat banker, revisorer och företagsförmedlare, alla med olika infallsvinklar.

Driv eget - Next generation finansieras av Falun Borlänge-regionens ägarkommuner samt av EU och Region Dalarna.

Projektet avslutades i juni 2014 

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.