Lättläst Teckenspråk

Kommunikatör

Arbetsmarknadskunskap.jpg

Inspirerande kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med fladdriga tonåringar. Du har två
minuter på dig att fånga dem där och då. När du har dem i din hand så använder
du dig av din sköna personlighet för att snacka om deras möjligheter på framtidens
arbetsmarknad. Tillsammans skapar ni en stund som ungdomarna sent kommer
glömma.

VARFÖR? Vi gör skillnad på riktigt! Vi träffar ungdomar, ansikte mot ansikte, och snackar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen sakta käkar upp de enklare jobben. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor ungdomarna behöver fundera på. Inte bara för sig själv, utan för att Sverige ska må bra.

HUR? Du blir anställd av oss på Falun Borlänge-regionen vilket ger dig ett stort kontaktnät
med många möjligheter. Bolagets huvuduppdrag är att skapa en attraktiv och växande region genom att utveckla näringslivet, driva kommunsamverkan och marknadsföra regionen som en självklar plats att arbeta, bo och leva i. Som kommunikatör i Arbetsmarknadskunskap kommer du vara ute på skolor i tio dalakommuner och träffa ungdomar, skolpersonal och föräldrar, men även besöka arbetsgivare för att få koll på vad de egentligen vill säga till sina framtida arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra vilsna 13-åringar, medan du nästa minut kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD
på ett globalt bolag. Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna är vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Det går att göra underverk på en timme och det är vad vi gör – om och om igen! Du kommer jobba i ett team med sköna människor som kan sin sak. Vi kommer lära dig allt vi kan! Du behöver ha tillgång till bil förstås och du kommer jobba kväll ibland, då föräldramöten sällan ligger på dagtid. Dessutom är det bara att köpa att din planering kan falla på ett ögonblick, och då är det bara att tänka om.

VEM? Du är en Huvudfoting som kan tas med allt och alla. Huvud tyder på planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och reflekterande. Foting illustrerar rapphet i tanke och handling, förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga i stunden. Du drivs av att vilja hjälpa till och du älskar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din höga energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck. Du är givetvis dig själv i alla lägen, med självinsikt och fingertoppskänsla. Du bara älskar att vilja veta och lära. En högskoleutbildning är en bra bas att stå på och du kompletterar den såklart med en galen nyfikenhet!


INTRESSERAD? Skicka in din ansökan till ingrid.saksvik@fbregionen.se så snart
som möjligt, dock senast den 20 juli. Har du några frågor, slå en signal!
Ingrid Saksvik på telefonnr 0243-248057
Malin Bodin på telefonnr 0243-248058
Pierre Mörck på telefonnr 0243-248056
Kika gärna in på www.fbregionen.se eller www.arbetsmarknadskunskap.se för att
få mer koll på oss. Om det blir aktuellt med en flytt till Dalarna kan vi erbjuda dig
medflyttarservice, se www.rekryteringslots.se. Vi har gjort vårt val av
rekryteringskanaler och önskar inga fler erbjudanden.

Se annonsen i sin helhet här


Se filmen om satsningen på Arbetsmarknadskunskap

Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.