Lättläst Teckenspråk

Min vecka

olle_1.JPG
Olle Bengtsson Senapsmakare och delägare i LissEllas senap

Hej.

Nu är det Min Vecka på Falun Borlänge-regionens Instagramkonto. Jag heter Olle Bengtsson och är senapsmakare och delägare till LissEllas senap i Garpenberg. Kallar mig King_of_mustard här för ofta kallas jag senapskungen av vänner och bekanta. I bagaget har jag med mig 9 VM GULD och sammanlagt 23 medaljer från senaps-VM. Så nu får ni hänga med på en senapsvecka i mitt arbete. #fbrminvecka #fbregionen#åretskockteam #senap #lissellas#lissellassenap #garpenberg #hedemora

Vissa dagar verkar bli överfyllda och även om det är +++ saker så kan det kännas tungt. Då är det skönt att staka ut sitt eget lopp, ta en kopp kaffe och tänka en sak i taget. #fbrminvecka #fbregionen #åretskockteam #senap #lissellas #lissellassenap #garpenberg
Skickar senap från vår webb-shop. #fbrminvecka #fbregionen #åretskockteam #senap #lissellas #lissellassenap #garpenberg
GK med LissEllas. En äkta dalamacka. Bästa fikan. #fbrminvecka #fbregionen #åretskockteam #senap #lissellas #lissellassenap #garpenberg #hedemora
Får vi be om största möjliga ... tystnad. I går kväll när dagens brus lagt sig skruvade vi ner ventilationen för att få det riktigt tyst och jobbade med smakutveckling. Nya prover i närmast oändliga rader skapas, provas, värderas och testas om och om igen för att finnas de mest perfekta smakkombinationerna vi kan göra. Ett arbete vi gör i vårat testlaboratiorium och som kräver full koncentration och noggrann dokumentation. Ofta gör vi hundratals provsmakningar och utvecklingen av en ny produkt kan sträcka sig från några månader till flera år. Och det är inte säkert vi blir nöjda och då blir det ingen produkt. Ett arbete med passion för den goda smaken.
Dagen började med lite gympa för att få igång kropp och knopp och minska risken för sträckningar.
Dags att börja göra senap .... men var ställde vi .... Det är skönt att börja dagen med rena blanka ytor som skiner som ☀️ Samtidigt är det förvirrande att ha städat och flyttat runt allt, men det landar snart nog. Tar en kopp kaffe och planerar dagen. Mina två anställda är sena idag. Misstänker att bussen kan ha det svårt ute på hala vägar och här uppe på skogen är det ibland lite svag mobiltäckning - på ont och gott
Leverans av S-Special (dubbla VM guld) till Lappens grill i Hedemora. En höjdare på hamburgaren eller korven. Ren stark njutning som förhöjer smakerna. Det är kul att Sveriges bästa korvkiosk (utsedd av Expressen en gång i tiden) toppar med världens bästa senap
Veckan börjar med att göra golvet rent. Har varit på sportlov en vecka och åkt kortvasan. Då är det bra att fixa det årliga underhållet. Rent och fint ska det vara när man gör god senap.

Vad är min vecka?

Under en vecka tar våra inspiratörer över FB-regionens Instagramkonto. Här kan du på nära håll följa människor som bor och verkar i regionen. Detta är en sammanställning av veckorna som varit, men följ oss gärna direkt på @fbregionen

minvecka.png
Håll dig uppdaterad! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.